Ardei jalapeno pane. Savurează gustul picant al toamnei
Este unul dintre cei mai cunoscuţi ardei iuţi din lume. Jalapeno îşi are originea în statul mexican Veracruz, unde a fost cultivat în mod tradiţional. Acum, această legumă este de fapt o varietate de chilli verde, care se regăseşte în toate bucătăriile lumii. Iată un preparat savuros pentru cei care apreciază gustul picant.
Ingrediente:
2 ouă
12 ardei jalapeno
200 g cremă de brânză
100 g făină
sare
piper
100 g pesmet
ulei, pentru prăjit
Mai citeşte şi: Clătite cu ceapă verde
Mod de prepare:
Spală ardeii jalapeno, taie-i pe jumătate, pe lung, apoi cu un cuţit subţire îndepărtează cotoarele, seminţele şi nervurile, dar lasă codiţele. Umple fiecare jumătate cu cremă de brân-ză, apoi dă-le la frigider 30 de minute.Bate ouăle cu sare şi pi-per, după gust.. Trece fiecare ardei prin făină, ou şi pes-ment, apoi prăjeşte-i în baie de ulei, la foc mediu, până se rumenesc. Serveşte-i calzi, cu sosul preferat.
Mai citeşte şi: Budincă de dovlecei cu pui
Sursă foto: Shutterstock