Aripioare de pui la cuptor cu sos
Pentru o cină care nu te ţine mult în bucătărie, n-ai nevoie decât de câteva aripioare de pui, condimente şi un sos deosebit, cu migdale.
Aripioare de pui la cuptor cu sos-Ingrediente
Pentru aripioare
10 aripi de pui
3 linguri unt
2 linguriţe sare
1 linguriţă piper măcinat
2-3 linguri cimbru
½ linguriţă boia iute (opţional)
Pentru sos
80 g migdale
5 linguri ulei
½ legătură pătrunjel
2 căţei de usturoi
suc de la ½ de lămâie
½ cană cu apă
Aripioare de pui la cuptor cu sos-Preparare
Amesteci condimentele într-un castron. Speli aripioarele de pui,le treci pe fiecare prin condimente. O altă variantă de a le condimenta este să pui amestecul de condimente într-o pungă,deasupra aripioarele de pui. Le agiţi bine pe toate,apoi le scoţi şi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Topeşti untul şi stropeşti cu el aripile de pui. Le ţii la cuptor circa 30 de minute. După ce trece jumătate din timp,întoarce-le,ca să fie bine făcute pe ambele părţi.
Pont
Dacă vrei să faci mai multe aripi de pui deodată,nu le suprapune când le pui în tavă,altfel nu vor fi bine pătrunse şi crocante.
Pentru sos,încălzeşte 2 linguri de ulei şi rumeneşte migdalele. Lasă-le puţin la răcorit,apoi pune migdalele într-un blender alături de celelalte ingrediente şi de uleiul rămas. Mixează până ce totul se omogenizează. Dacă sosul ţi se pare prea gros,mai pune puţină apă.