Aripioare picante......cu sos de soia

1 54158 original jpg jpeg

Dacă îţi este poftă de aripioare picante, poţi prepara singură unele foarte gustoase. Îţi arătăm cum în cele ce urmează!

Ingrediente:

-1 kg aripioare de pui

-1 lingură ulei

-1 lingură pastă de ardei iute

-5 linguri sos de soia

-1 lingură zahăr

-1 lingură zeamă de lămâie

Cum se prepară:

1 Se spală aripioarele şi se şterg ­bine. Într-un castron,se amestecă uleiul cu pasta de ardei,sosul de soia,zahărul şi zeama de lămâie,amestecând din când în când ca să se dizolve zahărul.

2 Se introduc aripioarele în sos,se acoperă vasul şi se lasă la marinat 4-5 ore,amestecând la 30 de minute,ca marinarea să se ­facă uniform. Se pun aripioarele şi sosul ­într-o tavă şi se coc în cuptorul preîncălzit aproximativ 45 de minute,când sunt puţin caramelizate.