Batoane cu magiun

1 65080 original jpg jpeg

Iată cum să prepari batoane umplute cu magiun de prune, aşezate strâns în tavă. Ele se unesc dospind, dar aceasta e vraja lor. Astfel marginea rămâne foarte moale şi gustoasă.

Ingrediente

300 ml lapte călduţ

3 linguri zahăr

25 g drojdie

600 g făină superioară

Un praf de sare

1 ou

2 galbenuşuri

60 g unt moale

Umplutură-1 borcan de magiun de prune

Pentru tavă-1 lingură unt

Deasupra-1 ou

Pregătire:circa 30 minute

Dospire:60 – 90 minute

Coacere:circa 25 minute

Mod de preparare:

1.Se presară o linguriţă de zahăr în 100 ml de lapte,se sfărâmă drojdia,se omogenizează şi se aşteaptă până se dizolvă drojdia. Se cerne făina într-un bol şi se omogenizează cu sarea şi cu restul de zahăr. Se face o adâncitură în mijloc,se adaugă oul şi gălbenuşurile,se toarnă restul de lapte şi laptele cu drojdia. Se începe frământarea cu mâinile sau cu malaxorul.

2. Când se încheagă aluatul,se încorporează untul,în două tranşe. Când aluatul devine neted şi lucios şi nu se mai lipeşte de bol sau de mâini,se pune într-un bol pentru dopsire,se acoperă şi se lasă la dopsit 45 de minute,până îşi dublează volumul.

3. Aluatul dopsit se răstoarnă cu grijă pe planşeta presărată cu puţină făină. Se întinde o foaie dreptunghiulară de circa 30 x 60 cm,cu grosimea de un deget. Se taie în două,pe lungime,după care fiecare parte se divizează în câte 6 părţi egale.

4. Se pune pe fiecare bucată 1 lingură de magiun,după care se rulează. Se unge cu unt o tavă emailată de mărime potrivită,astfel încât batoanele aşezate unul lângă altul să umple tava. Se acoperă cu un prosop de bucătarie şi se lasă la dopsit 30 de minute. Între timp se încălzeşte cuptorul la 180° C.

5. Batoanele crescute se ung cu oul bătut şi se coc 20 – 25 de minute,până devin aurii. Batoanele coapte se răstoarnă din tavă într-o bucată şi se rup cu mâna. Se servesc călduţe. 



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg