Biscuiţi cu mere, o reţetă delicioasă de toamnă!

1 83466 original jpg jpeg

A venit toamna şi ne-a umplut cămara cu fructe specifice sezonului. Printre acestea se află şi delicioasele mere coapte în livezile producătorilor români. Tarabele sunt pline de fructe delicioase care aşteaptă să fie pregătite de gospodine. Pe lângă tradiţionala plăcintă cu mere, mai poţi folosi aceste fructe pentru a face biscuişi delicioşi, asemeni celor din comerţ:

Biscuiti cu mere – Ingrediente (14 bucati)

Aluat fraged pentru biscuiti – Ingrediente

225 g faina

100 g unt

80 g zahar tos fin

1 ou mediu

3 g praf de copt

1 lingura lapte rece

1 varf cutit sare

1 plic zahar vanilat

Umplutura de mere pentru biscuiti – Ingrediente

260 g cubulete de mar (cantarite dupa ce am curatat si taiat merele)

30 g unt

1 lingurita rasa scortisoara

50 g zahar

Biscuiti cu mere – Mod de preparare aluat fraged

Punem faina in robotul de bucatarie, adaugam praful de copt cernut, untul rece taiat in cubulete, oul, zaharul tos si zaharul vanilat, sarea si laptele.

Actionam robotul la viteza medie pana cand aluatul devine sfaramicios.

Mutam aluatul pe masa de lucru si il compactam. Il invelim in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 45 de minute.

Biscuiti cu mere – Mod de preparare umplutura de mere

Amestecam cubuletele de mar cu zaharul si scortisoara si le lasam intr-un vas cca 10 minute.

Punem untul intr-o craticioara, pe foc mic. Dupa ce s-a topit, adaugam merele.

Sotam merele pe foc mic, cca 20 de minute, avand grija sa amestecam din cand in cand, sau pana cand sucul lasat de acestea s-a evaporat.

Inchidem focul si lasam merele sa se raceasca complet.

Biscuiti cu mere – Asamblare

Intindem aluatul fraged pe masa de lucru, usor pudrata cu faina, intr-o foaie de 4-5 mm grosime.

Cu o forma cu margini ondulate, decupam cercuri de 4-5 cm Ø.

Asezam cate o lingurita plina de umplutura de mere pe jumatate din cercurile decupate si le acoperim cu restul cercurilor ramase.

Presam usor marginile si asezam biscuitii cu mere in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute, sau pana cand suprafata biscuitiilor s-a rumenit uniform.

Scoatem biscuitii si ii asezam pe un gratar. Dupa ce s-au racit, ii pudram cu zahar vanilat si ii servim. Sunt deliciosi.

Sursa



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg