7 alimente care te ajută să fii mereu în formă

1 47326 original jpg jpeg

Îţi doreşti să ai o siluetă de invidiat, dar nu ştii ce alimente să incluzi în meniul zilnic ca să obţii şi rezultate? Iată lista celor şapte alimente indispensabile pentru a-ţi recăpăta silueta de altădată.

Te-ar mai putea interesa:

7 alimente care-ţi taie foamea

Alimente care-ţi redau frumuseţea

1. Iaurtul te scapă de colăceii de pe burtă

Stratul de grăsime de pe abdomen,pe lângă faptul că este inestetic,poate fi responsabil şi de unele boli,precum diabetul.

Pentru a scăpa de kilogramele acumulate în această zonă,mănâncă în fiecare zi câte trei porţii de iaurt degresat,a câte 100 de grame fiecare. Consumat în acest fel,iaurtul îţi va tăia pofta de mâncare,căci are un conţinut bogat de calciu,fosfor,vitamina B şi de proteine.

2. Supa te menţine suplă

Ca să ai constant o siluetă de invidiat,află că supa nu trebuie să lipsească nicio zi din meniul tău. Un studiu recent a arătat că persoanele care mănâncă un bol cu supă înainte de mesele principale nu au probleme cu silueta.

Cele mai indicate sunt supele de legume (de varză,roşii,de conopidă sau de morcov). Un bol cu supă are numai 45 de calorii.

3. Brânza ajută la concentrare

Ca să fii în formă,fizicul şi psihicul trebuie să fie foarte puternici. Pentru asta,nu trebuie decât să consumi brânză proaspătă de vaci. Are un conţinut ridicat de calciu,magneziu şui proteine.

De aceea,încearcă să mănânci la fiecare mic dejun una-două felii de brânză sau,seara,câte 150 de grame,cu salată verde şi cu roşii. Poţi face şi un amestec din 100 g de brânză proaspătă şi un gălbenuş de ou crud. Consumă-l de câteva ori pe săptămână.

4. Peştele luptă cu celulita

Dacă eşti una dintre sutele de femei cărora „cojile de portocale” de pe fese le fac zile fripte,fă bine şi consumă peşte gras (macrou,hering),bogat în acizi graşi Omega 3. Aceştia absorb din organism grăsimile „vinovate” de apariţia celulitei. Ca să ai rezultate,mănâncă de cel puţin trei ori pe săptămână o porţie de 150 de grame de peşte.

5. Grepfrutul arde grăsimile

Deoarece conţine foarte puţine calorii,90% apă şi 7% carbohidraţi,grepfrutul arde grăsimile. Totodată,stimulează activitatea stomacului.

Poţi ţine o dietă timp de trei săptămâni. Dimineaţa,mănâncă un grepfrut şi un iaurt fără grăsimi,la prânz un fruct şi o salată sau grătar,iar seara încă un fruct şi supă. Dacă nu poţi ţine dieta,bea zilnic două,trei pahare de suc sau consumă cel puţin un grepfrut.

6. Varza stimulează metabolismul

Se spune că,pentru a-ţi păstra tinereţea,trebuie să ai un metabolism „ca un ceas elveţian“. Include în alimentaţia zilnică varza şi-ţi vei stimula metabolismul. Ai nevoie de 200 de grame,sub formă de supă,de salată sau de ciorbă.

7. Salata reduce senzaţia de foame

Consumată cu 15 minute înainte de mesele principale,salata verde este o binecuvântare pentru silueta ta. Ai nevoie de 300 de grame,zilnic. Secretul:te face să te simţi sătulă şi să mănânci mai puţin. Este şi o sursă de vitamine B şi C.