Brioşe cu ciocolată

1 65939 original jpg jpeg

Cine ar refuza o delicioasă brioşă cu ciocolată? Poate că la prima vedere pare a fi greu de făcut, dar lucrurile nu stau deloc aşa!

De ce ai nevoie pentru brioşe cu ciocolată

Pentru brioşe

300 g făină

150 g zahăr alb

150 g zahăr brun

4 linguri unt

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

60 g ciocolată neagră

50 g cacao

100 ml apă fierbinte

150 g smântână

½  linguriţă esenţă de migdale

½ linguriţă esenţă de vanilie

2 ouă

Pentru glazură

150 g unt

½ linguriţă esenţă de migdale

½ linguriţă esenţă de vanilie

1 praf de sare

600 g zahăr pudră

Cum se prepară brioşe de ciocolată

Dă drumul la cuptor şi pune hârtie de brioşe în forme. Combină făina,zahărul,praful de copt şi sarea. Pune ciocolata ruptă bucăţi,untul şi cacaua într-un vas,iar deasupra toarnă apa fierbinte. Amestecă,acoperă vasul 2 minute şi amestecă din nou până ce se topesc şi se omogenizează. Încorporează ouăle bătute,smântâna,esenţa de vanilie şi cea de migdale. Încorporează făina şi amestecă bine până ce se omogenizează compoziţia.

Toarnă compoziţia în forme,doar pe trei ferturi şi dă brioşele la cuptor până trec testul scobitorii.

Mixează untul cu zahărul şi un praf de sare,iar când capătă o consistenţă cremoasă pune esenţele. După ce s-au răcit brioşele ornează-le cu glazura de unt şi presară migdale tocate.

Sursa foto http://www.garnishandglaze.com