Brioşe cu cremă de lămâie
Cu greu te vei putea rezuma la doar 2-3 brioşe cu cremă de lămâie. Pufoase şi uşor acrişoare sunt un deliciu, mai ales în sezonul cald, când cauţi un gust răcoritor.
De ce ai nevoie pentru brioşe
450 g făină
1 lingură praf de copt
sare
250 ml lapte
4 albuşuri
1 lămâie
1 lime
200 g zahăr
100 g unt
2 linguriţe esenţă de vanilie
Pentru cremă
300 g unt
250 g zahăr pudră
2 linguriţe esenţă de vanilie
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură zeamă de lime
2 linguri lapte
Cum se prepară brioşe cu cremă de lămâie
Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie în forme. Amesteci făina cu sarea şi praful de copt. Baţi albuşurile cu laptele,adaugi esenţa de vanilie şi coaja de la lămâie şi lime. Baţi zahărul cu untul până ce capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi făina în unt şi la final,albuşurile bătute. Torni compoziţia în forme şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Umpli formele doar pe trei sferturi,deoarece brioşele vor creşte.
Pentru cremă,baţi untul până capătă o consistenţă cremoasă şi adaugi puţin câte puţin zahăr pudră. Adaugi esenţa de vanilie şi sucul de lămâie şi lime. Dacă compoziţia este prea groasă,poţi adăuga şi cele două linguri de lapte. Pui crema în poş şi decorezi brioşele,după ce s-au răcorit.
Sursa foto http://www.foodfanatic.com