Brioşe cu cremă de vanilie

1 68493 original jpg jpeg

Nu poţi să nu le admiri în rafturile cofetăriilor, dar adevărul e că aceste brioşe cu vanilie nu sunt greu de făcut. Iar efortul va merita atunci când cei mici le vor termina în timp record.

De ce ai nevoie pentru brioşe cu cremă de vanilie

Pentru blat

200 g căpşuni

100 g unt

2 linguriţe esenţă de vanilie

½ lingură esenţă de migdale

200 g zahăr

1 linguriţă oţet

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

2 linguri amidon

1 praf de sare

350 g făină

Pentru cremă

100 g unt

300 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

2 linguri lapte

căpşuni,opţional

Cum se prepară brioşe cu cremă de vanilie

Dai drumul la cuptor şi tapetezi formele pentru brioşe. Pasezi căpşunile până devin piure. Separat,topeşti untul şi-l laşi la răcorit. Adaugi în el esenţa de vanilie,cea de migdale,zahărul şi oţetul. Separat,amesteci făina cu sarea,amidonul şi bicarbonatul. Încorporezi făina în unt şi la final pui piureul de căpşuni. Torni compoziţia în forme,dar nu cât să le umpli,deoarece brioşele vor creşte. Le dai la cuptor până ce trec testul scobitorii.

Între timp,mixezi untul rece cu zahărul,adaugi esenţa de vanilie şi laptele şi amesteci până capătă consistenţa unei creme. Pui crema în poş şi decorezi brioşele. Dacă vrei,le poţi orna cu bucăţi de căpşuni.