Brioşe cu cremă de vanilie

Nu poţi să nu le admiri în rafturile cofetăriilor, dar adevărul e că aceste brioşe cu vanilie nu sunt greu de făcut. Iar efortul va merita atunci când cei mici le vor termina în timp record.
De ce ai nevoie pentru brioşe cu cremă de vanilie
Pentru blat
200 g căpşuni
100 g unt
2 linguriţe esenţă de vanilie
½ lingură esenţă de migdale
200 g zahăr
1 linguriţă oţet
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
2 linguri amidon
1 praf de sare
350 g făină
Pentru cremă
100 g unt
300 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 linguri lapte
căpşuni,opţional
Cum se prepară brioşe cu cremă de vanilie
Dai drumul la cuptor şi tapetezi formele pentru brioşe. Pasezi căpşunile până devin piure. Separat,topeşti untul şi-l laşi la răcorit. Adaugi în el esenţa de vanilie,cea de migdale,zahărul şi oţetul. Separat,amesteci făina cu sarea,amidonul şi bicarbonatul. Încorporezi făina în unt şi la final pui piureul de căpşuni. Torni compoziţia în forme,dar nu cât să le umpli,deoarece brioşele vor creşte. Le dai la cuptor până ce trec testul scobitorii.
Între timp,mixezi untul rece cu zahărul,adaugi esenţa de vanilie şi laptele şi amesteci până capătă consistenţa unei creme. Pui crema în poş şi decorezi brioşele. Dacă vrei,le poţi orna cu bucăţi de căpşuni.