Bucătăria mediteraneană: sursă de sănătate şi vitalitate

1 68322 original jpg jpeg

Bucătăria mediteraneană încântă prin arome subtile, delicateţe şi prospeţime, fiind în acelaşi timp foarte gustoasă şi revigorantă.

Preparatele specifice bucătăriei mediteraneene sunt unele dintre cele mai apreciate pe plan internaţional,pentru că sunt pline de arome,sănătate şi savoare.

Reţetele zonei sunt foarte variate,aşa cum sunt şi culturile ţărilor care se învecinează cu marea. Combinaţiile de ingrediente şi posibilităţile sunt nenumărate. Când eşti în căutarea unor reţete simple şi rapide,care să te transporte pe tărâmurile mediteraneene,sardinele îţi pot fi la îndemână. Foloseşte-le în salate,în paste sau peste pizza.

Sau încearcă reţetade crostini cu sardine şi pesto de spanac.

Ai nevoie de

115g sardine Eva în ulei vegetal,

8 felii de pâine, 

sare, 

coaja de la o jumătate de lămâie, 

ulei de măsline,

60g parmezan ras, 

un pumn de seminţe de pin prăjite, 

2 căţei de usturoi tocaţi mărunt

400g baby spanac (sau spanac normal).

  

Cum se prepară    

Blanşează spanacul preţ de 5 minute în apă clocotită,cât să se înmoaie. Scurge-l bine de apă şi pasează-l cu un blender împreună cu usturoiul,semintele de pin şi parmezanul. La final adaugă şi coaja rasă de la lămâie. Prăjeşte feliile de pâine,stropeşte-le cu puţin ulei de măsline,unge-le cu pesto de spanac şi adaugă deasupra câteva bucăţi de sardine.