Budincă de orez
O budincă sărată, care va înlocui cu succes pilaful.
Ai nevoie de
100 g orez 300 ml apă1 ceapă1 roşie1 morcov2 linguri pastă de tomatepătrunjel3 ouăsarepiper4 linguri ulei50 g caşcavalsalată de roşii, pentru servit
Mod de preparare
Căleşti ceapa tocată în 3 linguri de ulei încins şi o laşi până devine sticloasă, apoi adaugi morcovul tăiat şi-l ţii până se înmoaie. Pui orezul şi-l căleşti 2-3 minute, apoi torni 250 ml apă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi laşi până începe să se pătrundă orezul, apoi adaugi roşia mărunţită şi pasta de tomate dizolvată în apa rămasă.
Amesteci uşor, să nu se zdrobească orezul, şi mai fierbi încă 5 minute. Îl dai deoparte, îl laşi la răcorit şi-l amesteci cu ouăle bătute. Ungi o tavă dreptunghiulară cu ulei, pui orezul, îl nivelezi şi presari caşcavalul ras. Dai tava la cuptor 10-15 minute. Serveşti budinca cu salată de roşii.