Budincă de orez cu nucă de cocos şi cardamom
Un desert foarte gustos pe care poţi să-l prepari în week-end: o budincă de orez cu nucă de cocos şi cardamom. Se găteşte destul de simplu şi este delicioasă.
Ingrediente
¾ cană lapte de cocos
¾ cană smântână
1 linguriţă păstăi de cardamom
⅛ linguriţă sare
⅓ cană orez
4 gălbenuşuri de ou
¼ cană zahăr
1 linguriţă extract de vanilie pură
¼ cană de nucă de cocos mărunţită,prăjită
Mod de preparare
Amestecaţi laptele de cocos,smântâna,cardamom şi sarea într-o cratiţă mică şi lăsaţi la foc mic. Îndepărtaţi de pe foc şi acoperiţi cratiţa. Lăsaţi deoparte timp de 30 minute. Între timp,gătiţi orezul conform instrucţiunilor de pe pachet până când acesta este uşor ”al dente”,nici foarte moale,nici foarte tare.
Puneţi un ceainic de apă la fiert şi încălziţi cuptorul la 180 C.
Bateţi gălbenuşurile,zahărul şi vanilia într-un castron mare. Turnaţi compoziţia de mai sus în amestecul de gălbenuş de ou. Se adaugă orezul. Împărţiţi amestecul în 4 recipiente pe care le bagaţi la cuptor pe baie de aburi.
Acoperiţi-le cu folie. Coaceti 20-25 de minute. Scoateţi-le din cuptor şi lăsaţi cremele să se răcească la temperatura camerei,apoi se transferă la frigider pentru cel puţin 4 ore. Pentru a servi,puneţi deasupra nucă de cocos prăjită.
4 porţii
Timp de pregătire:20 minute
Timp total:4 ore şi 20 minute
Sursa foto:realsimple.com