Budincă de pâine cu şuncă şi spanac

1 74226 original jpg jpeg

Pe lângă spanacul opărit în prealabil, poţi folosi în această reţetă şi alte legume de primăvară, cum ar fi urzici proaspete, pătrunjel sau ceapă verde.

Ai nevoie de

500 g spanac,spălat bine

400 g şuncă presată afumată

1 baghetă mare

4 ouă

250 ml lapte

sare

piper

1 lingură unt

3-4 linguri pesmet

Preparare

Opăreşti spanacul în apă clocotită cu sare,5 minute,apoi îl laşi la scurs într-o sită. Când s-a răcit,îl toci şi îl pui într-un vas. Între timp,încingi cuptorul.

bcbde1fa74284d347b5ea02a647f4ff9 jpg jpeg

Tai şunca şi bagheta cubuleţe şi le pui împreună cu spanacul tocat. Separi albuşurile de gălbenuşuri.

5d1023a8f8be91ec8771383dd4a3fc49 jpg jpeg

Torni laptele,în fir subţire,ca să înmoi pâinea. Adaugi,pe rând,gălbenuşurile şi le amesteci cu celelalte ingrediente. Condimentezi cu sare şi piper,după gust.

a9fe49a34440b186211c644e9899dc04 jpg jpeg

Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în celelalte ingrediente. Ungi tava cu unt şi pui pesmetul. Răstorni compoziţia şi o dai la cuptor 35-40 de minute.

93d30be4cb6b88dfdc46ed4fad0bd7c5 jpg jpeg

Foto:Profimedia

Citeşte şi:Piept de pui umplut servit cu paste

Mâncare de spanac cu usturoi,reţeta de post