Cannelonni cu ricotta şi spanac, o adevărată surpriză şi pentru cei mai înfocaţi iubitori de paste
Plănuieşti să găteşti paste la cină? Mergi pe această reţetă de cannelonni cu ricotta şi spanac. O să-ţi placă, iar invitaţii tăi vor fi impresionaţi de gustul acestui preparat foarte apreciat din bucătăria italiană.
Ingredientele din această reţetă sunt gândite pentru patru porţii. Dacă sunt mai multe persoane la masă, dublează cantitatea de cannelloni sau tripleaz-o şi bucură-te de o cină cu gust bogat!
4 porţii
1 h 20'
dificultate medie
Ingrediente
8 cannelonni mari
300 g spanac congelat
200 g brânză ricotta
100 g caşcaval
1 ou
300 ml suc de roşii
sare
piper
1 linguriţă busuioc uscat
1 linguriţă zahăr
1 lingură ulei de măsline
parmezan ras, pentru servit
busuioc proaspăt, opţional
Fierbe cannelonnii în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi lasă-i la scurs.
Lasă spanacul la decongelat, stoarce-l bine şi toacă-l. Amestecă-l cu brânza ricotta, caşcavalul ras, oul şi sare, după gust.
Combină sucul de roşii cu uleiul de măsline, adaugă busuiocul, zahărul, asezonează cu sare şi piper şi toarnă jumătate din cantitate într-o tavă cu pereţii înalţi. Umple cannelonnii cu umplutura de ricotta şi spanac, apoi pune-i în tavă. Toarnă restul de suc de roşii, apoi dă tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 25-30 de minute.
Dacă doreşti, serveşte preparatul decorat cu parmezan ras şi busuioc proaspăt tocat.
@shutterstock