Ce este supa ramen şi cum se prepară. Pregăteşte un prânz delicios ca în Japonia!
Eşti gata să începi weekendul şi te gândeşti ce să le găteşti celor dragi? Îţi propunem o reţetă specială de supă ramen, sănătoasă şi delicioasă, cu care vei reuşi să îţi impresionezi familia şi prietenii.
Supa ramen este o specialitate japoneză, care conţine carne, tăiţei japonezi/noodles, legume specifice bucătăriei asiatice şi topping-uri. Ramen este un fel de mâncare ieftin şi reprezintă o delicatesă atât pentru asiatici, cât şi pentru turiştii curioşi care ajung în Japonia sau în China. În Asia, restaurantele Ramen pot fi găsite în aproape fiecare colţ al ţării şi produc numeroase variante regionale ale acestui preparat. Supa Ramen poate fi făcută din carne de vită, carne de pui, carne de porc sau peşte. Astăzi, îţi recomandăm un preparat pe bază de porc. Iată cum se pregăteşte!
Vei avea nevoie de
Ingrediente
- 1 kg. oase de porc
- 1 buc. muşchiuleţ de porc
- 250 g. tăiţei chinezeşti / noodles
- 3-4 ouă fierte
- 2 legături de ceapă verde
- 1 legătură de praz
- 10 g. ghimbir
- 1 ardei gras
- 2 ciuperci
- 5 lg. sos de soia
- 2 lg. sos sake (nu obligatoriu)
- Ulei de susan
- Usturoi
- Sare
Mod de preparare
Pune oasele de porc într-un bol cu apă rece, acoperă-l şi lasă-l aşa timp de o oră. După acest timp, scurge apa, pune oasele într-o oală curată cu apă şi lasă-le să fiarbă timp de 14-20 minute. În acest timp, curăţă prazul, ceapa, ardeiul, usturoiul şi ciupercile. După ce ai luat oasele de pe foc, scurge din nou apa, adaugă legumele curăţate peste ele şi ghimbirul mărunţit. Acoperă tot conţinutul cu apă şi lasă-l la foc timp de 4 ore. După acest timp, adaugă muşchiuleţul de porc peste compoziţie şi lasă-le la fiert pentru încă o oră. În tot acest timp ia spuma ocazional. După ce muşchiuleţul s-a fiert, scoate oasele, legumele şi carnea din oală şi strecoară-le cu atenţie ca să nu rămână spumă în zeamă. Peste zeamă, adaugă sosul de soia, 2 linguriţe de sos sake (opţional), o lingură de ulei de susan şi sare după gust. Fierbe tăiţeii chinezeşti pentru 4-5 minute şi ouăle pentru 7-8 minute. Într-un bol adânc adaugă tăiţeii fierţi, jumătate dintr-un ou fiert, supa fierbinte şi alte topping-uri precum: ceapă verde, porumb dulce sau praz.
Cum se mănâncă
Dacă îţi doreşti să ai o masă tradiţională japoneză, mănâncă ramenul cu beţişoare sau cu o lingură în stil chinezesc. Tăiţeii ramen se înmoaie rapid şi ar trebui să îi consumi imediat. De asmenea, este indicat să ridici vasul pentru a bea supa direct din bol. Deşi pare nepoliticos să bei un castron întreg de supă, în Japonia acest gest este considerat un compliment adresat bucătarului-şef. Poftă bună!
Sursă foto: Shutterstock