Ce este supa ramen şi cum se prepară. Pregăteşte un prânz delicios ca în Japonia!

1 ramen jpg jpeg

Eşti gata să începi weekendul şi te gândeşti ce să le găteşti celor dragi? Îţi propunem o reţetă specială de supă ramen, sănătoasă şi delicioasă, cu care vei reuşi să îţi impresionezi familia şi prietenii.

Supa ramen este o specialitate japoneză, care conţine carne, tăiţei japonezi/noodles, legume specifice bucătăriei asiatice şi topping-uri. Ramen este un fel de mâncare ieftin şi reprezintă o delicatesă atât pentru asiatici, cât şi pentru turiştii curioşi care ajung în Japonia sau în China. În Asia, restaurantele Ramen pot fi găsite în aproape fiecare colţ al ţării şi produc numeroase variante regionale ale acestui preparat. Supa Ramen poate fi făcută din carne de vită, carne de pui, carne de porc sau peşte. Astăzi, îţi recomandăm un preparat pe bază de porc. Iată cum se pregăteşte!

Vei avea nevoie de

Ingrediente

  • 1 kg. oase de porc
  • 1 buc. muşchiuleţ de porc
  • 250 g. tăiţei chinezeşti / noodles
  • 3-4 ouă fierte
  • 2 legături de ceapă verde
  • 1 legătură de praz
  • 10 g. ghimbir
  • 1 ardei gras
  • 2 ciuperci
  • 5 lg. sos de soia
  • 2 lg. sos sake (nu obligatoriu)
  • Ulei de susan
  • Usturoi
  • Sare

Mod de preparare

Pune oasele de porc într-un bol cu apă rece, acoperă-l şi lasă-l aşa timp de o oră. După acest timp, scurge apa, pune oasele într-o oală curată cu apă şi lasă-le să fiarbă timp de 14-20 minute. În acest timp, curăţă prazul, ceapa, ardeiul, usturoiul şi ciupercile. După ce ai luat oasele de pe foc, scurge din nou apa, adaugă legumele curăţate peste ele şi ghimbirul mărunţit. Acoperă tot conţinutul cu apă şi lasă-l la foc timp de 4 ore. După acest timp, adaugă muşchiuleţul de porc peste compoziţie şi lasă-le la fiert pentru încă o oră. În tot acest timp ia spuma ocazional. După ce muşchiuleţul s-a fiert, scoate oasele, legumele şi carnea din oală şi strecoară-le cu atenţie ca să nu rămână spumă în zeamă. Peste zeamă, adaugă sosul de soia, 2 linguriţe de sos sake (opţional), o lingură de ulei de susan şi sare după gust. Fierbe tăiţeii chinezeşti pentru 4-5 minute şi ouăle pentru 7-8 minute. Într-un bol adânc adaugă tăiţeii fierţi, jumătate dintr-un ou fiert, supa fierbinte şi alte topping-uri precum: ceapă verde, porumb dulce sau praz.

Cum se mănâncă

Dacă îţi doreşti să ai o masă tradiţională japoneză, mănâncă ramenul cu beţişoare sau cu o lingură în stil chinezesc. Tăiţeii ramen se înmoaie rapid şi ar trebui să îi consumi imediat. De asmenea, este indicat să ridici vasul pentru a bea supa direct din bol. Deşi pare nepoliticos să bei un castron întreg de supă, în Japonia acest gest este considerat un compliment adresat bucătarului-şef. Poftă bună!

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg