Ce mănâncă familia regală britanică de Crăciun. Câte zeci de feluri de carne există la masă

1 profimedia 0577700575 jpg jpeg

Conservatori şi tradiţionalişti, membrii familiei regale britanice au în fiecare an acelaşi meniu de Crăciun. Nu pot fi blamaţi pentru că au preferinţe, la fel ca toţi oamenii Iar dacă românii mănâncă an de an sarmale, piftie şi cârnaţi, iată care sunt mâncărurile favorite la Palatul Buckingham.

Familia regală are acelaşi meniu de Crăciun, an după an, potrivit fostului bucătar şef Darren McGrady, care a fost în serviciul lor timp de 16 ani.

Din 1982 până în 1998, bucătarul-şef Darren McGrady a gătit pentru familia regală, atât meniurile de zi cu zi, cât şi la evenimentele oficiale şi private. În 1998, s-a mutat în Statele Unite împreună cu soţia sa, iar mai târziu a scris cartea „Mănâncă regeşte; Reţete şi amintiri dintr-o bucătărie de palat“.

Potrivit lui McGrady, ziua începe cu un mic dejun copios, înainte ca feţele regale să meargă la biserică. Această masă include ouă, bacon şi cârnaţi. Abia după aceea începe festinul.

După ce se întorc de la biserică, membrii familie regale iau un prânz uşor, care include salată cu creveţi sau homar, curcan la cuptor cu diverse garnituri (păstârnac, morcovi, varză de Bruxelles) şi budincă de Crăciun la desert.

Dup tradiţionalul discurs de Crăciun al reginei Elisabeta a II-a, lde a ora 3 după-amiaza, se serveşte ceaiul, alături de minisandvişuri şi de o prăjitură cu fructe. Iar aceasta este doar încălzirea pentru ceea ce urmează, adică cina de Crăciun.

Servită sub formă de bufet, cina include 15-20 de feluri de fripturi şi preparate din carne şi peşte: coaste, curcan, jambon, fructe de mare, vită, prepeliţă, vânat. Alături de ele, garnituri diverse, legume, prăjituri, multe sortimente de turtă dulce (foto 5 Galerie) cu diverse decoraţiuni, budincă flambată cu coniac (foto 4 Galerie).

Potrivit lui McGrady, regalităţile au şi câteva preparate favorite, pe care le mănâncă an de an. Acestea sunt: tartine cu pastă de unt, creveţi şi verdeţuri, servită pe pâine prăjită (foto 1 Galerie), vită Bourguignon - foto 2 Galerie (un preparat francez cu vită, ciuperci şi vin roşu), dar uneori regina îl preferă cu carne de căprioară în loc de vită, garnitură de varză de Brussels cu bacon (foto 3 Galerie), piure de cartofi cu varză tocată, foitaj cu mere şi curmale.

Totuşi, există o regulă strictă impusă de regină în ceea ce priveşte mâncarea. La Palatul Buckingham este absolut interzis usturoiul în orice preparat (regina nu mănâncă niciodată acest aliment), iar ceapa este folosită în cantităţi mici.

FOTO Shutterstock, Profimedia



Recente

Tort de bezea  Sursa foto shutterstock 1717705807 jpg
shutterstock 1926666809 jpg
shutterstock 2182507759 jpg
Paste cu somon si sos pesto  Sursa foto shutterstock 2072087981 jpg
shutterstock 459134560 jpg
shutterstock 1909404049 jpg
shutterstock 2489033395 jpg
shutterstock 2401524207 jpg
b038ea69 ee3f 0217 15a6 d6e5ff90b47d jpg
Tort cu crema de branza, caramel si alune  Sursa foto shutterstock 2174052631 jpg
Bucura te de un zambet perfect cu fatete dentare  Pretul tratamentului un motiv in plus jpg
Activitati care iti reduc varsta biologica  Sursa foto shutterstock 2158025595 jpg
Ciorba de perisoare de curcan  Sursa foto shutterstock 2396590307 jpg
shutterstock 2165596469 jpg
ClickPentruFemei (2) (4) jpg
Tarta cu merisoare si bezea  Sursa foto shutterstock 223955176 jpg
oțet de mere  foto   Shutterstock jpg
Cum maresti eficienta suplimentului de Omega 3 Sursa foto Pixabay  pills 3151089 1280 jpg
Supa de fasole  Sursa foto shutterstock 1036463935 jpg
mănuși  foto   Shutterstock jpg