Cea mai bună salată de vinete! Trucurile pe care trebuie să le ştie orice gospodină

1 salata de vinete jpg jpeg

Vara este, fără doar şi poate, despre salata de vinete, un preparat gustos şi parfumat, ce nu lipseşte de pe masa românilor în sezonul cald. Deşi reţeta este relativ simplă, există mici trucuri care te pot ajuta să obţii o salată de vinete delicioasă.

- două kilograme de vinete

- sare, după gust

- piper, după gust

- trei cepe

- 450 de ml de ulei de floarea soarelui

Spală bine vinetele, după care şterge-le cu un prosop uscat. Coace-le pe grătar, fie pe cărbuni ori pe aragaz şi întoarce-le de pe o parte pe alta ca să nu se ardă. Atunci când  încep să pocneasca şi să elimine apa, neapărat trebuie întoarse sau verificate dacă sunt gata.

După ce s-au copt, curăţă-le bine de coajă şi lasă-le la scurs într-un vas din plastic ori din lemn. E musai să eviţi contactul cu orice fel de metal, întrucât doar în acest mod nu vor oxida. 

Când s-au scurt, toacă-le cu un satâr din lemn, pe un tocător din lemn ori din plastic. Pune peste ele ceapa tocată mărunt, tăiată fie la blender fie la aparata, deoarece nu doar în acest mod nu vor avea apă. Amestecă bine cu o lingură de lemn şi toarnă puţin ulei. 

Adaugă sare şi piper după gust şi gata, savurează preparatul delicios cu felii de roşii proaspete. 

Extra tips: Dacă îţi place salata de vinete poţi pune şi maioneză, în care poţi adăuga şi puţină zeamă de lămâie, ca să nu fie greţoase.

Poftă bună!