Cea mai delicioasă pască
Prepară o reţetă de pască delicioasă şi nu foarte complicată pentru invitaţii la masa de Paşte.
Ingrediente de care ai nevoie:
300 g făină
2 gălbenuşuri
2 linguri zahăr pudră
100 g margarină
1 plic praf de copt
1 linguriţă zeamă de lămâie
700 g brânză de vaci
200 ml smântână
5 linguri zahăr pudră
5 ouă
esenţă de vanilie
coajă rasă de lămâie
2 linguri griş
150 g stafide.
Cum se prepară:
Se amestecă margarina cu zahărul pudră şi cu gălbenuşurile până devin o compoziţie cremoasă.
Se adaugă făina şi praful de copt şi se frământă bine,până se formează un aluat omogen şi elastic. Se lasă la rece 30 de minute.
În acest timp,se amestecă brânza de vaci scursă bine cu zahărul pudră,ouăle,adăugate pe rând,şi smântâna.
La sfârşit,se adaugă grişul,puţin câte puţin,esenţa de vanilie,coaja de lămâie şi stafidele.
Se întinde aluatul în foaie şi se aşază într-o formă rotundă,îmbrăcând şi pereţii.
Se toarnă compoziţia şi se introduce în cuptorul preîncălzit,la foc mic,pentru o oră. Se scoate din formă după ce s‑a răcit complet.