Prăjitura Valurile Dunării

1 valurile dunarii jpg jpeg

La prima vedere, prăjitura Valurile Dunării pare un desert greu de realizat, dar odată ce începi să combini ingredientele, îţi vei da seama că totul este foarte simplu, dacă urmezi toţi paşii. Cu puţină îndemânare şi multă pasiune pentru a găti, vei obţine un desert fabulos şi delicios. Combinaţia de cacao, vişine, cremă fină şi ciocolată este foarte reuşită şi extrem de delicioasă.

Prăjitura ,,Valurile Dunării“, desertul irezistibil al verii

1 tavă

1h

dificultate mare

Ingrediente

Pentru blat:

400 g făină tip 000

200 g unt 82% grăsime

180 g zahăr tos

1 praf sare

1 plic zahăr vanilat

1 plic praf de copt

6 ouă

6 linguri lapte

2 linguri cacao

500 g vişine fără sâmburi

Pentru cremă:

60 g amidon

500 ml lapte

2 gălbenuşuri

100 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

150 g unt

Pentru glazura de ciocolată:

300 g ciocolată de menaj

50 g unt

Mixează untul moale cu zahărul tos, cu zahărul vanilat şi cu praful de sare. Adaugă ouăle pe rând şi mixează după fiecare. Încorporează făina, praful de copt, apoi patru linguri de lapte.

Toarnă jumătate din compoziţie într-o tavă dreptunghilară, iar în cealaltă jumătate pune două linguri de cacao şi două linguri de lapte şi omogenizează. Pune cu o paletă stratul de aluat cu cacao peste cel simplu şi nivelează. Aşază vişinile deasupra şi dă prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 30 de minute.

Prepară crema astfel: într-o crăticioară, amestecă amidonul cu 50 ml lapte. Încorporează gălbenuşurile, zahărul şi esenţa de vanilie. Toarnă restul de 450 ml de lapte şi pune compoziţia pe foc mic. Amestecă până ce se îngroaşă.

Lasă compoziţia să se răcească, apoi pune-o câteva minute în frigider. În crema rece, adaugă untul moale şi mixează. Întinde crema obţinută peste prăjitura care s-a copt şi s-a răcit în prealabil, apoi pune tava în frigider, 30 de minute.

Pentru glazura de ciocolată, topeşte la bain - marie ciocolata, adaugă untul şi amestecă. Toarnă glazura răcită peste prăjitură. După ce ai ţinut tava în frigider două ore, poţi porţiona prăjitura.



Recente

Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg