Prăjitura Valurile Dunării

1 valurile dunarii jpg jpeg

La prima vedere, prăjitura Valurile Dunării pare un desert greu de realizat, dar odată ce începi să combini ingredientele, îţi vei da seama că totul este foarte simplu, dacă urmezi toţi paşii. Cu puţină îndemânare şi multă pasiune pentru a găti, vei obţine un desert fabulos şi delicios. Combinaţia de cacao, vişine, cremă fină şi ciocolată este foarte reuşită şi extrem de delicioasă.

Prăjitura ,,Valurile Dunării“, desertul irezistibil al verii

1 tavă

1h

dificultate mare

Ingrediente

Pentru blat:

400 g făină tip 000

200 g unt 82% grăsime

180 g zahăr tos

1 praf sare

1 plic zahăr vanilat

1 plic praf de copt

6 ouă

6 linguri lapte

2 linguri cacao

500 g vişine fără sâmburi

Pentru cremă:

60 g amidon

500 ml lapte

2 gălbenuşuri

100 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

150 g unt

Pentru glazura de ciocolată:

300 g ciocolată de menaj

50 g unt

Mixează untul moale cu zahărul tos, cu zahărul vanilat şi cu praful de sare. Adaugă ouăle pe rând şi mixează după fiecare. Încorporează făina, praful de copt, apoi patru linguri de lapte.

Toarnă jumătate din compoziţie într-o tavă dreptunghilară, iar în cealaltă jumătate pune două linguri de cacao şi două linguri de lapte şi omogenizează. Pune cu o paletă stratul de aluat cu cacao peste cel simplu şi nivelează. Aşază vişinile deasupra şi dă prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 30 de minute.

Prepară crema astfel: într-o crăticioară, amestecă amidonul cu 50 ml lapte. Încorporează gălbenuşurile, zahărul şi esenţa de vanilie. Toarnă restul de 450 ml de lapte şi pune compoziţia pe foc mic. Amestecă până ce se îngroaşă.

Lasă compoziţia să se răcească, apoi pune-o câteva minute în frigider. În crema rece, adaugă untul moale şi mixează. Întinde crema obţinută peste prăjitura care s-a copt şi s-a răcit în prealabil, apoi pune tava în frigider, 30 de minute.

Pentru glazura de ciocolată, topeşte la bain - marie ciocolata, adaugă untul şi amestecă. Toarnă glazura răcită peste prăjitură. După ce ai ţinut tava în frigider două ore, poţi porţiona prăjitura.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg