Prăjitura ,,Valurile Dunării“, desertul irezistibil al verii

1 tavă

1h

dificultate mare

Ingrediente

Pentru blat:

400 g făină tip 000

200 g unt 82% grăsime

180 g zahăr tos

1 praf sare

1 plic zahăr vanilat

1 plic praf de copt

6 ouă

6 linguri lapte

2 linguri cacao

500 g vişine fără sâmburi

Pentru cremă:

60 g amidon

500 ml lapte

2 gălbenuşuri

100 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

150 g unt

Pentru glazura de ciocolată:

300 g ciocolată de menaj

50 g unt

Mixează untul moale cu zahărul tos, cu zahărul vanilat şi cu praful de sare. Adaugă ouăle pe rând şi mixează după fiecare. Încorporează făina, praful de copt, apoi patru linguri de lapte.

Toarnă jumătate din compoziţie într-o tavă dreptunghilară, iar în cealaltă jumătate pune două linguri de cacao şi două linguri de lapte şi omogenizează. Pune cu o paletă stratul de aluat cu cacao peste cel simplu şi nivelează. Aşază vişinile deasupra şi dă prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 30 de minute.

Prepară crema astfel: într-o crăticioară, amestecă amidonul cu 50 ml lapte. Încorporează gălbenuşurile, zahărul şi esenţa de vanilie. Toarnă restul de 450 ml de lapte şi pune compoziţia pe foc mic. Amestecă până ce se îngroaşă.

Lasă compoziţia să se răcească, apoi pune-o câteva minute în frigider. În crema rece, adaugă untul moale şi mixează. Întinde crema obţinută peste prăjitura care s-a copt şi s-a răcit în prealabil, apoi pune tava în frigider, 30 de minute.

Pentru glazura de ciocolată, topeşte la bain - marie ciocolata, adaugă untul şi amestecă. Toarnă glazura răcită peste prăjitură. După ce ai ţinut tava în frigider două ore, poţi porţiona prăjitura.