Poţi folosi, în funcţie de preferinţe, şi zmeură, afine sau căpşuni ori le poţi combina pentru un plus de gust. Secretul acestei reţete este să prepari corespunzător gelatina, astfel încât sa se facă o budincă din iaurt.

Citeşte şi: Prăjitura Valurile Dunării

Ingrediente pentru reţetă de prăjitura cu iaurt şi mure, fără coacere

  • 400 gr iaurt fructe de pădure din comerţ
  • 300 gr mure
  • 300 ml frişcă lichidă dulce
  • 20 gr gelatină
  • 100 ml apă pentru hidratat gelatină
  • pişcoturi pentru blat

Mod de preparare reţeta de prăjitura cu iaurt şi mure, fără coacere

Punem gelatină la hidratat.

Mixăm frişcă lichidă până îşi dublează volumul şi devine fermă.

Într-o tavă de la chec am pus folie alimentară şi am aşezat piscoturile.

Gelatină hidratata o punem pe bain-marie şi amestecăm până devine lichidă.( cam un minut)

Citeşte şi: Cum faci clătitele să se topească în gură

Adăugăm gelatină în iaurt şi omogenizăm foarte bine cu ajutorul mixerului.

În bolul cu frişcă adăugăm murele şi omogenizăm cu ajutorul unei palete.

Amestecăm iaurtul cu frişcă cu ajutorul une palete şi turnam compoziţia în tavă, ornăm cu mure, punem o folie deasupra şi o dăm la frigider până a doua zi.

Sursa: bucataras.rohttps://www.bhg.com