Cea mai gustoasă musaca din carne şi cartofi
Îţi dezvăluim cea mai gustoasă reţetă de musaca din carne şi cartofi.
Ingrediente de care ai nevoie pentru o tavă:
Pentru aluat
500 g carne vită tocată
5 cartofi
2 vinete
3 cepe
4 roşii
3 căţei usturoi
1 legătură
pătrunjel
150 ml vin roşu
2 frunze dafin
sare,piper
5 linguri ulei
Pentru sos
150 g caşcaval ras
200 ml lapte
1 ou
Cum se prepară
Speli roşiile şi le tai cubuleţe. Cureţi ceapa şi usturoiul,apoi le tai mărunt. Într-o tigaie căleşti uşor în ulei ceapa şi usturoiul,apoi pui carnea,vinul roşu,frunzele de dafin şi,după ce aceasta îşi schimbă culoarea,adaugi roşiile şi pătrunjelul spălat şi tăiat mărunt. Laşi să se călească,potriveşti de sare şi de piper,după care stingi focul.
Cureţi cartofii şi îi tai felii. Speli vinetele şi le feliezi. Prăjeşti cartofii şi feliile de vinete,pe care le pui pe un platou acoperit cu şerveţele absorbante. Într-o tavă aşezi un strat de cartofi,peste care pui un strat de vinete. Acoperi cu carnea tocată,peste care adaugi un strat de cartofi şi închei cu unul de vinete.
Într-o crăticioară pui laptele,100 g de caşcaval ras,oul şi amesteci continuu până când obţii o pastă groasă.
Torni compoziţia în tavă,peste stratul de vinete şi presari restul de caşcaval. Dai tava la cuptor,încins în prealabil şi o ţii până când se gratinează frumos.