Cel mai delicios tort cu brânză şi căpşuni

1 73451 original jpg jpeg

La cât de apetisant arată acest tort, cu siguranţă va fi gata până la ultima felie de îndată ce-l scoţi din frigider.

Ai nevoie de

Pentru blat

450 g biscuiţi digestivi

150 g unt

Pentru cremă

300 g cremă de brânză

300 g mascarpone

400 g frişcă

150 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

100 ml lapte

2 plicuri gelatină

300 g căpşuni

1 plic tort-gelee roşu

Cum se prepară tortul

Macini biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Pui blatul într-o tavă formă cu inel detaşabil şi-l presezi uşor,apoi îl dai la rece.

Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu laptele cald. Mixezi crema de brânză cu mascarpone şi zahărul pudră,adaugi frişca bătută,esenţa de vanilie şi laptele.

Tai o parte din căpşuni jumătăţi şi le aşezi pe marginea formei,cu tăieturi spre exterior. Torni crema şi nivelezi,apoi dai tortul la rece cel puţin 2 ore.

Prepari tort-jelleul conform instrucţiunilor de pe ambalaj,îl torni peste tort şi dai din nou  la rece. Îl decorezi cu căpşunile rămase.