Cele mai bune bezele cu cremă de migdale

1 79110 original jpg jpeg

Bezelele sunt preferatele celor mici, aşa că nu îi poţi refuza când vine vorba de un desert de casă uşor de făcut şi foarte gustos. Inspiră-te din această reţetă, pe care o poţi prepara la orice oră.

Ai nevoie de:

4 albuşuri 200 g zahăr300 g fulgi de migdale2 bananesucul de la 1 lămâie10 ml esenţă de vanilie50 g miere cireşe confiate, pentru decor

Mod de preparare bezele cu cremă de migdale

Pregăteşti o tavă în care întinzi hârtie de copt. Baţi albuşurile cu zahărul, pe baie de aburi,  până când capătă consistenţă şi devin lucioase. Le pui într-un poş sau într-o pungă pe care o tai la un colţ. Formezi bezele de mărimea unei monede. Dai la cuptorul încins, cel puţin o oră sau până când se întăresc.

Între timp, dai prin blender bananele cu 200 g fulgi de migdale (ţinute la înmuiat în prealabil), vanilia, mierea şi sucul de lămâie, mixezi până obţii o cremă fină.

Uneşti bezelele două câte două cu crema de migdale. Le tăvăleşti uşor prin restul de fulgi de migdale şi pe fiecare o cireaşă confiată. Ţii bezelele la frigider o jumătate de oră, înainte de a le servi.