Chec cu banane! O reţetă extrem de simplă şi delicioasă
![1 57623 original jpg jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-0/095637aa-16d7-43fa-be8b-39d679d627bd/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D667%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Ai nevoie de: / 3 banane coapte / 125 ml zahăr / 125 ml ulei / 2 ouă/ 500 g făină / 10 g bicarbonat / 10 g sare / 10 g praf de copt / coajă rasă de lămâie
Cum se prepară:
Cureţi bananele de coajă, tai câteva feliuţe, iar restul le pisezi cu furculiţa sau le pui într-un blender.
Torni uleiul,adaugi ouăle, zahărul şi mixezi bine. Pui sarea, praful de copt, bicarbonatul,coaja de lămâie rasă, făina în ploaie şi amesteci bine, eventual la viteza inferioară a mixerului. Astfel, vei obţine o compoziţie pufoasă.
Torni amestecul într-o tavă cu pereţi detaşabili sau chiar într-o formă de chec,pe care o tapetezi,în prealabil. Aşezi deasupra câteva feliuţe de banane şi dai la cuptorul încălzit pentru o oră. Faci testul scobitorii şi, dacă iese curată, e gata.
Serveşti, după gust, presărat cu zahăr.
Poftă bună!