Chec cu spanac
Checurile nu sunt neapărat dulci, ele pot fi minunate şi la aperitiv. Noi ti-am pregatit o minunata reteta de chec cu spanac.
Pentru chec cu spanac ai nevoie de:
200 g brânză (puţin sărată)
150 g făină
500 g spanac congelat,bine scurs
1 legătură mărar
3 ouă
130 ml lapte călduţ
80 ml ulei
1 linguriţă praf de copt
50 g unt
sare
piper
oregano
Cum se prepară chec cu spanac:
Încingi cuptorul. Dezgheţi spanacul şi îl scurgi bine. Îl tai şi îl sotezi 3-4 minute într-o tigaie încinsă,în care ai topit untul. Adaugi sare şi piper şi mai laşi 2 minute pe foc.
Într-un vas,amesteci făina cu praful de copt. Adaugi ouăle,unul câte unul,apoil uleiul,puţin câte puţin şi laptele călduţ. Amesteci bine toate ingredientele. Tai mărarul şi îl adaugi în vas,apoi pui brânza fărâmiţată şi spanacul şi amesteci totul foarte bine. Torni compoziţia într-o formă de chec,pe care ai întins hârtie de copt. Presari oregaono uscat şi laşi la cuptor cam o oră sau până se rumeneşte frumos.
Dificultate mică
1 chec
80’