Chec în două culori
Combinaţia inedită de ingrediente face din acest chec o adevărată ispită. Mai poţi să-i rezişti?!
Ai nevoie de
Pentru blatul de ciocolată
5 albuşuri
5 gălbenuşuri
200 g unt topit
250 g zahăr
1 praf sare
250 g făină
2 linguri cacao
1 praf bicarbonat de sodiu
1 tabletă ciocolată neagră
40 ml lapte
5-6 caise,tăiate jumătăţi
Pentru blatul de cocos
170 g biscuiţi digestivi,fărâmiţaţi
150 g fulgi de cocos
400 ml lapte condensat îndulcit
50 g unt,topit
Pentru decor
3-4 linguri gem de caise
2-3 linguri fulgi de cocos
2 caise,tăiate felii subţiri
Preparare
Baţi albuşurile spumă. Freci untul cu zahărul şi adaugi gălbenuşurile. Pui sarea,făina,cacaua,bicarbonatul şi încorporezi albuşurile. Topeşti ciocolata cu laptele pe baie de aburi,o răceşti şi o omogenizezi.
Separat,amesteci biscuiţii digestivi cu fulgii de cocos. Torni peste ei laptele condensat şi untul topit şi amesteci bine,ca să se combine aromele.
Tapetezi o formă de chec. Torni jumătate din compoziţia de ciocolată şi o nivelezi cu o spatulă.
Răstorni o parte din blatul de cocos,aşezi caise şi pui restul compoziţiei de ciocolată. Dai la cuptor. Când s-a răcit,îl serveşti decorat cu gem,cocos şi caise.
Foto:Profimedia
Citeşte şi:Pâine de casă cu rozmarin proaspăt şi măsline kalamata