Chec în două culori

1 73994 original jpg jpeg

Combinaţia inedită de ingrediente face din acest chec o adevărată ispită. Mai poţi să-i rezişti?!

Ai nevoie de

Pentru blatul de ciocolată

5 albuşuri

5 gălbenuşuri

200 g unt topit

250 g zahăr

1 praf sare

250 g făină

2 linguri cacao

1 praf bicarbonat de sodiu

1 tabletă ciocolată neagră

40 ml lapte

5-6 caise,tăiate jumătăţi

Pentru blatul de cocos

170 g biscuiţi digestivi,fărâmiţaţi

150 g fulgi de cocos

400 ml lapte condensat îndulcit

50 g unt,topit

Pentru decor

3-4 linguri gem de caise

2-3 linguri fulgi de cocos

2 caise,tăiate felii subţiri

Preparare

Baţi albuşurile spumă. Freci untul cu zahărul şi adaugi gălbenuşurile. Pui sarea,făina,cacaua,bicarbonatul şi încorporezi albuşurile. Topeşti ciocolata cu laptele pe baie de aburi,o răceşti şi o omogenizezi.

91c095ad0fbfcb2869dd29b722cb6ee3 jpg jpeg

Separat,amesteci biscuiţii digestivi cu fulgii de cocos. Torni peste ei laptele condensat şi untul topit şi amesteci bine,ca să se combine aromele.

f5bd99ede27400aa3af80fc02bbc5795 jpg jpeg

Tapetezi o formă de chec. Torni jumătate din compoziţia de ciocolată şi o nivelezi cu o spatulă.

89ad37eea07f1f48ef9e879a62bc023c jpg jpeg

Răstorni o parte din blatul de cocos,aşezi caise şi pui restul compoziţiei de ciocolată. Dai la cuptor. Când s-a răcit,îl serveşti decorat cu gem,cocos şi caise.

6c9ba9c3374fff9e781b76c5e28d3f6e jpg jpeg

Foto:Profimedia

Citeşte şi:Pâine de casă cu rozmarin proaspăt şi măsline kalamata

Lasagna cu spanac,reţetă de sezon