Cheesecake cu bile de ciocolată, reţetă delicioasă şi uşoară

Un desert pe care îl va îndrăgi toată lumea, dar mai ales copiii. Dacă se apropie sărbătorile, aniversarea cuiva drag sau pur şi simplu vrei să surprinzi plăcut apropiaţii cu ceva dulce, trebuie să faci un cheesecake cu bile de ciocolată, reţetă delicioasă şi uşoară.
Cheesecake cu bile de ciocolată - ingrediente
Pentru aluat cheesecake:
150 gr de zahăr
200 gr de unt
350 grame de făină
½ plic de praf de copt
2 linguri de cacao
1 ou
Pentru cremă cheesecake:
500 gr de brânză de vaci proaspătă
150 gr de unt la temperatura camerei
150 gr de zahăr
1 esenţă de vanilie
4 ouă
coaja rasă de la o lamaie
1 plic de budincă de vanilie
Pentru decorare aveţi nevoie de 2-3 linguri de zahăr pudră.
Cheesecake cu bile de ciocolată - preparare:
Aluatul:
.jpg?v=1)
Toate ingredientele se amestecă până obţineţi un aluat omogen. Din el se opreşte 1/3 pentru a forma bilele. Aluatul se ţine acoperit cu o folie de plastic până se fac bilele.
Se unge cu unt sau se tapetează cu hârtie de copt o tavă de 25 cm. Se întinde bine aluatul pe fundul şi pereţii tăvii.
Crema:
Se amestecă toate ingredientele sus menţionate cu un tel, într-un bol de ceramică sau sticlă. Se omogenizează bine şi se adaugă peste aluatul din tavă. Se distribuie uniform, pe toată suprafaţa.
Bilele de ciocolată:
Din 1/3 de aluat oprit formăm bile de ciocolată în mâini. Apoi se pun pe umplutură, dar nu se apasă pe ele. Bilele trebuie să rămână la suprafaţă.
Din aluatul de pe marginile tăvii se aduce la nivel cu crema de brânză. Se pune la cuptor pentru o oră, la 160 grade Celsius.
Poftă bună!
Sursa: suntgospodina.net