Cheesecake cu ciocolată albă
Când nu mai ştii ce să prepari dulce, noi îţi recomandîm să încerci această reţetă absolut delicioasă de cheesecake cu ciocolată albă.
De ce ai nevoie pentru cheesecake cu ciocolată albă
Pentru blat
200 g biscuiţi digestivi
3 linguri cacao
½ lingură nes
2 linguri zahăr
1 praf de sare
4 linguri unt,topit
Pentru umplutură
220 g ciocolată albă
500 g cremă de brânză
2 ouă
100 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru glazură
100 g gem de căpşuni,fără sâmburi
200 g zahăr pudră
4 linguri lapte
Cum se prepară cheesecake cu ciocolată albă
Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Zdrobeşti biscuiţii,şi-i amesteci cu cacaua,nesul,zahărul şi untul topit. Dai tava la frigider pentru o oră.
Topeşti ciocolata albă şi o laşi la răcorit. Mixezi crema de brânză 2-3 minute,adaugi ouăle,zahărul şi,după ce s-au omogenizat,ciocolata albă şi esenţa de vanilie. Torni umplutura peste blat şi dai prăjitura la cuptor 40-45 de minute. O scoţi şi o laşi la răcorit.
Amesteci gemul până devine cremos şi-l întinzi peste prăjitură,după care o ţii la frigider 2-3 ore. Pentru inimoarele albe,amesteci zahărul cu laptele,pui crema într-o pungă pe care o tai la un capăt şi aşezi din loc în loc,peste prăjitură. Dai forma inimioarelor cu o scobitoare.
Sursa foto http://www.afarmgirlsdabbles.com