Cheesecake cu cireşe

Cheesecake-ul cu cireşe e un desert savuros, uşor şi pe gustul tuturor.
Dificultate medie / Preparare 2 h / 1 tavă
Ai nevoie de
Pentru blat
125 g unt
250 g făină
2 gălbenuşuri
1 praf de sare
Pentru umplutură
500 g brânză de vaci
4-5 linguri smântână
4-5 ouă
200 g zahăr
1-2 linguri făină
1 plic zahăr vanilat
Pentru decor
200 g cireşe
1 plic tort-gelee
frunze de mentă
Mod de preparare
Pentru blat, freci untul şi-l amesteci cu făina, apoi cu gălbenuşurile şi cu sarea. Frămânţi bine şi dai aluatul la frigider o jumătate de oră, apoi îl întinzi într-o formă rotundă, cu pereţi detaşabili. Tai o bucată cât să acopere fundul tăvii, iar cu aluatul rămas, îi acoperi marginile. La final, îl înţepi din loc în loc.
Pentru umplutură, amesteci brânza cu smântâna, ouăle, zahărul, făina şi cu zahărul vanilat. Răstorni umplutura peste aluat. Dai tava la cuptor până când prăjitura se rumeneşte uşor. După ce s-a răcit, prepari tort-gelee conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pe mijlocul tartei, aşezi cireşele şi le acoperi cu tort-gelee. Dai la frigider peste noapte. Decorezi cu frunze de mentă.