Chiftele în aluat, reţeta pas cu pas
Dacă îţi plac chiftelele, ce ai spune de o reţetă savuroasă, în care să îmbini gustul cărnii aromate cu cel al aluatului proaspăt scos din cuptor?
Ai nevoie de
500 g carne tocată
2 ouă
200 g ciuperci
1 ceapă
1 ardei gras
1 legătură pătrunjel
1 cub unt
2 linguri ulei
sare
piper
500 g făină
200 ml apă călduţă
2 ouă
2 linguri ulei
1 praf sare
susan, pentru presărat
Cureţi ceapa, o speli şi o tai mărunt. Speli ardeiul, ciupercile şi pătrunjelul şi le tai cubuleţe. Într-o tigaie, sotezi ciupercile în unt şi ulei, până îşi schimbă culoarea.
Într-un vas, adaugi carnea tocată, ouăle bătute, ceapa, ardeiul şi pătrunjelul. Pui ciupercile în compoziţie după ce s-au răcit. Presari sare şi piper, după gust.
Într-un vas, dizolvi sarea în apa călduţă. Adaugi 1 ou bătut, uleiul şi amesteci până se omogenizează. Torni făina în ploaie, până obţii un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Întinzi foaia de aluat şi o tai în pătrate egale. Formezi chiftele din compoziţie şi le împătureşti în aluat.
Le aşezi într-o tavă tapetată, apoi le ungi cu ou bătut şi presari susan. Le dai la cuptor, la foc mic, până se rumenesc. Când sunt gata, le serveşti cu sote de fasole verde cu ceapă, cu ciuperci, cartofi cu verdeţuri sau cu orice garnitură doreşti.