Chiftele umplute cu ouă

Pe masa de aperitiv, pe lângă drob şi alte bunătăţi, pune un platou cu chifteluţe de miel, umplute cu ouă.
Ai nevoie de
500 g carne de miel tocată
2 ouă
4 felii pâine
apă
100 g spanac
3-4 căţei de usturoi
sare
4 ouă fierte,descojite
piper
1 ceapă roşie
2-3 morcovi
100 ml apă
2-3 linguri pastă de tomate
1-2 linguri făină
Cum se prepară
Înmoi pâinea în apă şi o storci,apoi o amesteci cu carnea tocată,adaugi usturoiul pisat,ouăle crude,spanacul tocat,sare,piper,după gust. Omogenizezi compoziţia şi formezi 4 chiftele mari şi plate. Pui în mijloc câte un ou trecut prin făină,apoi îl „îmbraci“ în carne.
Aşezi chiftelele în tavă. Pui alături morcovii curăţaţi,ceapa roşie tăiată fideluţă şi apa în care ai dizolvat pasta de tomate. Înfăşori tava în folie şi o ţii la cuptor aproximativ o oră,apoi îndepărtezi folia şi laşi găluştele să se rumenească uşor.
































