Chifteluţe de peşte în sos
Deoarece peştele nu este doar incredibil de gustos, ci şi sănătos, ai grijă să mănânci de cel puţin două ori pe săptămână. Iată o reţetă delicioase de chifteluţe de peşte în sos.
Ai nevoie de
Pentru chiftele
500 g file de peşte
1 ou
2 felii pâine
3-4 linguri apă
2-3 căţei de usturoi
sare
piper
pătrunjel
pesmet
Pentru sos
400 ml suc de roşii
2-3 căţei de usturoi
2-3 linguri ulei
1 ardei
1 ceapă
pătrunjel
sare
100 ml vin alb
Cum se prepară chiftelele
Îndepărtezi pielea fileurilor de peşte, apoi dai carnea prin maşina de tocat. O amesteci cu usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă şi stoarsă, oul, sare, piper şi pătrunjel tocat, după gust. Formezi chiftelele cu mâna umedă, apoi le dai prin pesmet şi le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Ţii tava la frigider 30 de minute, apoi o dai la cuptorul, încălzit în prealabil, până când se rumenesc chiftelele. Nu uita să le întorci la jumătatea timpului.Pentru sos, cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi ardeiul mărunţit, căţeii de usturoi feliaţi, sosul de roşii, vinul, sare şi pătrunjel tocat, după gust. Acoperi şi laşi să se îngroaşe sosul, iar legumele să se pătrundă. Aşezi chiftelele în sos şi le laşi 5-10 minute, apoi opreşti focul.