Choux-uri cu două creme

1 82482 original jpg jpeg

La desert, savurează o prăjitură cu o inconfundabilă aromă franţuzească.

Ai nevoie de:

Pentru blat: 200 ml apă90 ml ulei120 g făină3 ouăPentru crema de cacao: 4 gălbenuşuri200 g zahăr200-250 g unt proaspăt1 plic de zahăr vanilat4 linguri de lapte50 g cacaoPentru crema de lămâie: 4 gălbenuşuri200 g zahăr200-250 g unt proaspăt1 plic de zahăr vanilat,zeama de la 1 lămâiePentru glazură: 400 g zahăr pudră4 linguri zeamă de lămâie

Pentru gogoşi, aşezi pe foc, apa, uleiul şi praful de sare. Când începe să fiarbă, dai deoparte, adaugi toată făina şi amesteci energic. Laşi compoziţia la răcit, adaugi, pe rând, ouăle, şi omogenizezi după fiecare.

Îţi ungi mâinile cu puţin ulei, rupi bucăţele din alaut, de mărimea unei nuci, le rotunjeşti şi le pui pe o tavă tapetată. O bagi în cuptorul preîncălzit, circa 25 de minute.

Pentru crema de cacao, pui gălbenuşurile într-un castron, le amesteci cu zahărul şi le subţiezi cu laptele. Aşezi castronul pe baie de aburi şi amesteci cu un tel. După ce se leagă compoziţia, îl iei de pe foc şi adaugi zahărul vanilat şi cacaua cernută, apoi le mai laşi până se îngroaşă crema. După ce se răceşte, adaugi treptat câte o lingură la untul frecat spumă, separat.

Pentru crema de lămâie, pui gălbenuşurile într-un castron, le amesteci cu zahărul şi le subţiezi cu zeama de la lămâie. Aşezi castronul pe baie de aburi şi amesteci cu un tel. După ce se leagă, îl iei de pe foc şi adaugi zahărul vanilat. Le laşi să fiarbă. După ce se răceşte crema, adaugi treptat câte o lingură la untul frecat spumă, mixând după fiecare.

Pentru glazură, amesteci zahărul cu zeama de lămâie până obţii o pastă.

Tai capacele, umpli gogoşile cu cremă de ciocolată şi de lămâie, le acoperi cu ele şi întinzi glazura.