Ciorbă de fasole, reţeta clasică
În zilele reci, un bol cu ciorbă de fasole este exact ceea ce ai nevoie!
Ingrediente
300 g fasole boabe2 cepe mici1 ardei gras500 g carne de porc3 morcovi1 ţelină1 păstârnac3 cartofi2 roşii100 ml bulion1 legătură pătrunjelvin albuleisarepiper1 legătură pătrunjel
Preparare
Ţii la înmuiat fasolea 10-12 ore în apă rece, cât s-o acopere. O strecori şi o fierbi circa 40 de minute. O scurgi, o speli în câteva ape şi o dai deoparte. Cureţi, speli şi mărunţeşti cepele, apoi ardeiul.
Tai carnea bucăţi mici. Le căleşti pe toate în puţin ulei încins, stingi cu puţin vin alb şi mai ţii 2-3 minute. Le acoperi cu fasolea fiartă şi cu 3 litri de apă. Adaugi sare, piper şi fierbi 30 de minute, apoi pui morcovii, ţelina şi păstârnacul mărunţite.
Laşi pe foc 20 de minute, adaugi cartofii tăiaţi în bucăţi mari, iar peste alte 10 minute bulionul, roşiile opărite, curăţate şi mărunţite. Mai ţii pe foc până când cartofii s-au fiert, potriveşti de sare şi piper. Serveşti ciorba cu pătrunjel tocat.