Lintea în diabet. Beneficiile sale şi a altor legume precum fasolea

1 59888 original jpg jpeg

Consumul zilnic al unei porţii de legume îmbunătăţeşte parametrii diabetului de tip 2. Alimentele cu indice glicemic scăzut sunt recomandate de multă vreme diabeticilor, printre ele aflându-se fasolea, lintea şi mazărea. Iată de ce e recomandată lintea în diabet!

Lintea în diabet - de ce este recomandată

O echipă de cercetători canadieni de la St Michael's Hospital din Toronto au analizat în ce măsură un regim bogat în astfel de legume influenţează pozitiv şi direct parametrii glicemici. În cadrul cercetării care a durat trei luni,au fost alcătuite două grupe de pacienţi diabetici (de circa 60 de persoane fiecare). Primilor li s-a recomandat să mănânce zilnic o porţie de legume uscate (circa 200 g),iar celui de-al doilea grup,nu. Ultimii au avut totuşi o alimentaţie bogată în fibre.

Lintea în diabet - ce rol are

Rezultatele studiului arată că legumele uscate acţionează extrem de favorabil asupra echilibrului glicemic,autorii precizând că se înregistrează şi o scădere a riscului cardiovascular,întrucât legumele respective menţin în limite normale colesterolul şi tensiunea arterială.