Ciorba de ştevie: cum se prepară şi la ce ajută

1 62378 original jpg jpeg

Pentru Eugenia Foarfecă, prezentatoarea şi realizatoarea emisiunii “Sănătate cu Stil”, de la Prima TV, nu există dubii: Mama ei găteşte cel mai bine.

Mai mult,Eugenia adoră să gătească după reţetele mamei şi este convinsă că,dacă ar fi să concureze în competiţia sub presiune „Mama mea găteşte mai bine”,difuzată de luni până vineri de la ora 17.00,ar primi laudele maestrului Horia Vîrlan.   Unul din preparatele sale de suflet este ciorba de ştevie,pe care o pregăteşte întocmai „ca la mama acasă”. „Am fost crescută la ţară,în zona Bărăganului,şi nu pot să nu mă gândesc la ciorba de ştevie pe care o pregătea mama şi pe care acum o fac şi eu,la rândul meu,pentru familia mea”,spune Eugenia. „Dar,pe lângă gustul bun,ştevia face minuni pentru sănătate! Este foarte benefică celor care suferă de diabet,pentru că reglează nivelul de zahăr din sânge,previne astenia de primăvară,detoxifică organismul şi ţine răcelile la distanţă”. Ştevia poate fi preparată în multe feluri,însă Eugenia vă recomandă reţeta pentru o ciorbă delicioasă,învăţată de la mama ei.

Reţeta Eugeniei pentru ciorba de ştevie:

•         Într-o oală mare,se pune apă la fiert,cu sare.

•         Se toacă mărunt ardei roşu,ardei verde,ţelină,păstârnac,ceapă şi morcov şi se adaugă în apa care fierbe.

•         Se adaugă câteva roşii tăiate cuburi,proaspete sau la cutie,şi se lasă amestecul de legume la fiert cam jumătate de oră,până se înmoaie bine toate ingredientele

•         În timp ce fierb legumele,ştevia se curăţă şi se spală bine.

•         Într-o altă oală,se opăreşte ştevia şi,când e gata,se scurge de apă şi se taie în bucăţi mai mici,ca să nu rămână frunzele mari în ciorbă.

•         După ce legumele s-au înmuiat,se pune borşul,se adaugă în oală doi pumni de orez,ştevia opărită şi tăiată şi se potriveşte ciorba de sare.

•         Se lasă pe foc încă zece minute,timp în care legumele îşi împrumută aromele.

•         Când ciorba este gata,se adaugă o mână bună de leuştean proaspăt,tocat mărunt.

Prezentatoarea şi realizatoarea emisiunii „Sănătate cu Stil”,difuzată în fiecare duminică,de la ora 10.00,la Prima TV,vă recomandă cu căldură ciorba de ştevie pentru că “este foarte gustoasă,miroase bine şi chiar ne pune pe picioare acum,primăvara”.



Recente

clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg