Ciuperci umplute cu conopidă şi spanac

1 67271 original jpg jpeg

O reţetă simplă, un aperitiv vegetarian, gata în doar jumătate de oră. Ciupercile le puteţi prepara cu uşurinţă acasă şi va fi o gustare sănătoasă şi gustoasă.

Ingrediente necesare

6 ciuperci medii-mari

2 linguri de ulei de măsline

2 căţei de usturoi

¼ linguriţă de condimente italiene

½ linguriţă de sare

¼ linguriţă piper negru

1 cană conopidă

1½ căni de spanac

½ ceaşcă parmezan ras

¼ cană pesmet

Mod de preparare

Încălziţi cuptorul la 400 grade.

Puneţi o oală mică de apă la fiert. Adăugaţi conopida şi gătiţi-o timp de 5 minute. Scurgeţi bine şi tocaţi conopida în bucăţi mici.

Tocaţi mărunt şi spanacul.

Spălaţi ciupercile,tăiaţi-le codiţele şi apoi mărunţiţi-le.

Se încălzeşte uleiul de măsline la foc mediu într-o tigaie. Adăugaţi codiţele ciupercilor şi usturoiul. Gătiţi pentru 3-4 minute amestecând frecvent,astfel încât acestea să nu se ardă.

Adăugaţi conopida şi spanacul,gătiţi pentru 3-4 minute amestecând frecvent. După,luaţi-le de pe foc. Adăugaţi sare,piper,condimente,pesmet şi parmezan.

Pregătiţi o foaie de copt şi aşezaţi ciupercile,lăsând puţin spaţiu între ele. Se condimentează cu sare şi piper.

Umpleţi ciupercile cu această umplutură şi coaceti timp de 20 minute.

Se servesc calde.

Timp de prepare:10 min

Timp de coacere:20 min

Total:30 min 

Sursa foto: http://cookinglsl.com