Clafoutis cu cireşe

1 shutterstock 1303551604 jpg jpeg

O tartă de inspiraţie franceză, clafoutis se prepară rapid şi adună în ea toată savoarea fructelor de szon.

Ingrediente:

5 ouă

200 g zahăr

300 g cireşe fără sâmburi

unt, pentru uns tava

1 esenţă vanilie

180 g făină

350 ml lapte

70 g unt

1 praf de sare

Într-un bol adânc, pune ouăle, zahărul, laptele, praful de sare, esenţa de vanilie şi făina şi mixează 1 minut. Adaugă untul topit şi răcit şi continuă să amesteci cu mixerul 2 minute, până vei obţine un aluat gros ca o smântână, care curge.

Toarnă-l într-o formă termorezistentă, unsă cu unt, şi presară cireşele bine scurse. Coace în cuptorul preîncălzit, 30-35 deminute, la 175 °C. Lasă să se răcească complet înainte de a servi. 

FOTO: Shutterstock