Clafoutis cu cireşe

1 shutterstock 1303551604 jpg jpeg

O tartă de inspiraţie franceză, clafoutis se prepară rapid şi adună în ea toată savoarea fructelor de szon.

Ingrediente:

5 ouă

200 g zahăr

300 g cireşe fără sâmburi

unt, pentru uns tava

1 esenţă vanilie

180 g făină

350 ml lapte

70 g unt

1 praf de sare

Într-un bol adânc, pune ouăle, zahărul, laptele, praful de sare, esenţa de vanilie şi făina şi mixează 1 minut. Adaugă untul topit şi răcit şi continuă să amesteci cu mixerul 2 minute, până vei obţine un aluat gros ca o smântână, care curge.

Toarnă-l într-o formă termorezistentă, unsă cu unt, şi presară cireşele bine scurse. Coace în cuptorul preîncălzit, 30-35 deminute, la 175 °C. Lasă să se răcească complet înainte de a servi. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Obiceiuri care afectează sănătatea tractului urinar  jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg