Clătite cu cremă de ciocolată - reţetă uşoară

1 68400 original jpg jpeg

O reţetă simplă pentru un desert delicios, ce se prepară foarte repede. Este ideală când ţi-e poftă de ceva dulce şi nu ai timp pentru reţete prea complicate.

Ingrediente necesare:

160 g făină

1 cană (250 ml) lapte

½ cană de apă (125 ml)

¼ cană (50 grame) de zahăr alb granulat

1 ou

Un vârf de cuţit de sare

ulei vegetal (pentru gătit)

175 grame cremă de ciocolată

ciocolată topită (pentru garnitură,opţional)

Mod de preparare:

Pentru a prepara aluatul,puneţi făina,laptele,apa,zahărul,ouăle şi sarea într-un bol mediu şi amestecaţi până când obţineţi o compoziţie netedă.

Se încălzeşte uşor o tigaie cu ulei la foc mediu. Se toarnă aluatul în tigaie,folosind aproximativ ¼ cană (60 ml) pentru fiecare clătită.

Se înclină tava printr-o mişcare circulară,astfel încât  suprafaţa să devină uniformă.

Ţine clătita în tigaie timp de aproximativ 30 de secunde,până când partea de jos devine maro deschis. Apoi o întorci şi pe cealaltă parte.

Se repetă cu restul de aluat.

Se întinde crema de ciocolată peste clătită într-un strat subţire,apoi se rulează două laturi opuse peste umplutură la aproximativ ¼ din lăţime,începând cu una dintre laturile care nu au fost îndoite şi se termină pe partea opusă desfăcută. Se repetă cu clătitele rămase.

Se decorează cu ciocolată topită,dacă se doreşte.

Sursa foto:zoomyummy.com