Clătite pané cu carne de curcan

1 82479 original jpg jpeg

Revista nr 26 Dificultate medie / Preparare 1 h 20' /4-6 PORŢII

Ai nevoie de 1 ou

 200 ml lapte

 150 ml apă

 240 g făină

 2-3 linguri ulei

 sare

Pentru crustă:

 2 ouă

 pesmet

 ulei, pentru prăjit

 300 g carne de curcan

 1 ceapă

 150 g smântână

 sare

 piper

 boia

 ulei, pentru prăjit

 câteva foi de salată

 felii de roşii

 240 g iaurt

 2-3 căţei de usturoi tocat

 2 fire de ceapă verde, tăiate fin

 1 lingură zeamă de lămâie

Cureţi şi toci ceapa. O căleşti în ulei 1-2 minute, adaugi carnea, sare, piper şi boia, dupa gust , apoi torni puţină apă şi acoperi, lăsând să se înăbuşe la foc mic. Când e gata, dai deoparte şi o laşi la

răcit.

Pentru clătite, baţi oul cu puţină sare, cu laptele şi cu apa minerală. Adaugi treptat faina, pâna obţii o compoziţie omogenă şi curgătoare. Ungi cu puţin ulei tigaia şi coci clătitele, apoi le dai deoparte.

Amesteci compoziţia din carne cu smântâna şi mai asezonezi, dacă e cazul, cu sare şi piper. Pe mijlocul fiecărei clătite, aşezi din această compoziţie, apoi o împătureşti în 4.

Baţi ouăle. Treci clătitele împăturite prin pesmet, ou şi pesmet, apoi le rumeneşti pe ambele părţi.

Pentru sosul de iaurt, amesteci iaurtul cu usturoiul, ceapa şi zeama de lămâie.

Serveşti clătitele tăiate în două, pe pat de salată verde, cu sos de iaurt şi ornate cu felii de roşii.