Compot de prune fără zahăr

Toamna se numără borcanele de conserve din cămară. Şi cum dulceţurile, compoturile sau tocanele de legume sunt mult mai bune dacă sunt preparate în casă îţi propunem o reţetă uşor de preparat şi dietetică, compot de prune fără zahăr.
Compot de prune fără zahăr
Nu ai nevoie de multă îndemânare pentru a prepara această reţetă şi nici nu trebuie să fii as în bucătărie. Iată de ce ingrediente ai nevoie şi cum se prepară compotul de prune fără zahăr.
2 kg prune,mai cărnoase
2 l apă
zeama de la 1 lămâie
1 baton scorţişoară,2-3 cuişoare,1 steluţă de anason,opţional
Speli prunele şi le pui la scurs. Speli borcanele,le scurgi şi le sterilizezi câteva minute în cuptor. Amesteci apa cu zeama de lămâie şi mirodenii,opţional. Aşezi apa pe foc şi o ţii până se încălzeşte uşor. Dai deoparte şi scoţi mirodeniile. Aşezi prunele în borcane,torni siropul şi înfiletezi capacele. Aşezi un prosop într-o cratiţă,pui borcanele şi torni apă în cratiţă cât să le acopere pe jumătate. Le fierbi la foc mic până îşi schimbă prunele culoarea. Lali la răcorit borcanele de compotînainte să le depozitezi într-un loc răcoros şi ferit de razele soarelui.