Cotlete de miel cu cartofi
Descoperă cum să prepari o friptură de miel cu garnitură de legume pe placul tuturor cu care vei sărbători Sfintele Paşti!
Ai nevoie de
Pentru friptură
8 cotlete de miel
2 linguri ulei
100 ml vin roşu
1 crenguţă rozmarin
sare
piper
Pentru garnitură
1 kg cartofi
2 ardei graşi
2 fire ceapă verde
4-5 căţei de usturoi
3-4 linguri ulei
sare
leuştean
cimbru
Preparare
Combini vinul cu rozmarinul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pui cotletele de miel la marinat şi le dai la frigider peste noapte. A doua zi, le laşi până ajung la temperatura camerei, apoi aşezi cotletele într-o tigaie cu ulei încins, le rumeneşti pe ambele părţi, apoi torni marinata şi laşi până scade sosul.
Cureţi cartofii, îi feliezi, îi ungi cu ulei şi-i condimentezi cu sare, după gust. Îi aşezi într-o tavă unsă cu ulei, aşezi căţeii de usturoi curăţaţi şi-i ţii la cuptor 30-40 de minute, până se rumenesc uşor, având grijă să-i întorci la jumătatea timpului. Cu 10-15 minute înainte să stingi focul, adaugi ardeii feliaţi.
Serveşti friptura cu garnitura de legume, firele de ceapă verde tocate şi dacă vrei, leuştean şi cimbru.