Covrigei crocanţi - reţetă

1 64914 original jpg jpeg

Se presupune că într-o noapte, un ucenic de brutar american, neglijent, a uitat în cuptorul stins covrigii moi, care în ziua următoare au devenit crocanţi, de-a dreptul divini. Pe deasupra, a ieşit la iveală şi faptul că astfel se păstrează mult mai mult timp.

Ingrediente necesare

50 ml lapte

20 g drojdie proaspătă

1 kg făină superioară

3 linguriţe sare

250 g untură

150 g smântână

300 mk apă

Glazură de sare şi făină

3 linguri făină

3 linguri sare

6-7 linguri apă

Pregătire:circa 20 minute

Odihnire:circa 40 minute

Coacere:circa 60 – 90 minute

Mod de preparare

1.       Se dizolvă drojdia în lapte. Se cerne făina într-un bol,se omogenizează cu sarea şi se încorporează untura. Se face o adâncitură în mijloc,se toarnă smântâna,laptele cu drojdia şi apa.

2.       Se începe frământarea cu mâinile. Când se încheagă,se pune pe o planşetă şi se frământă 4-5 minute,până devine un aluat tare,care nu se mai lipeşte nici de planşeta,nici de mâini. Se pune înapoi în bol,se acoperă şi se lasă la odihnă 30 – 40 de minute.

3.       Se începe modelarea. Se taie o bucată din aluat,se întinde prin rurale într-o bagetă subţire,cu diametrul de circa 3 mm,după care se împarte în bucăţi de 35 cm lungime,cărora li se dă forma de covrig. Covrigeii se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Între timp se incinge cuptorul la 220 ° C.

4.       Se umple o tavă,care se introduce în cuptorul fierbinte şi se coc covrigeii timp de 12-15 minute. După ce s-au scos,covrigeii se stropesc cu glazură de sare şi făină (pentru care ingredientele se omogenizează,până se obţine un amestec de consistenţa smântânii) şi se mai introduc în cuptor pentru două minute.

Sfat:Covrigeii rămân mult timp crocanţi dacă se păstrează într-o pungă de pânză sau hârtie,într-un loc uscat.

Citeşte mai multe reţete de brutărie în cartea “Fii brutar la tine acasă!”de Tothne Libor Maria,de la Editura Casa.

0dca9008bb0ba4504af36895c8b037ef jpg jpeg


Recente

Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg