Covrigei crocanţi - reţetă

1 64914 original jpg jpeg

Se presupune că într-o noapte, un ucenic de brutar american, neglijent, a uitat în cuptorul stins covrigii moi, care în ziua următoare au devenit crocanţi, de-a dreptul divini. Pe deasupra, a ieşit la iveală şi faptul că astfel se păstrează mult mai mult timp.

Ingrediente necesare

50 ml lapte

20 g drojdie proaspătă

1 kg făină superioară

3 linguriţe sare

250 g untură

150 g smântână

300 mk apă

Glazură de sare şi făină

3 linguri făină

3 linguri sare

6-7 linguri apă

Pregătire:circa 20 minute

Odihnire:circa 40 minute

Coacere:circa 60 – 90 minute

Mod de preparare

1.       Se dizolvă drojdia în lapte. Se cerne făina într-un bol,se omogenizează cu sarea şi se încorporează untura. Se face o adâncitură în mijloc,se toarnă smântâna,laptele cu drojdia şi apa.

2.       Se începe frământarea cu mâinile. Când se încheagă,se pune pe o planşetă şi se frământă 4-5 minute,până devine un aluat tare,care nu se mai lipeşte nici de planşeta,nici de mâini. Se pune înapoi în bol,se acoperă şi se lasă la odihnă 30 – 40 de minute.

3.       Se începe modelarea. Se taie o bucată din aluat,se întinde prin rurale într-o bagetă subţire,cu diametrul de circa 3 mm,după care se împarte în bucăţi de 35 cm lungime,cărora li se dă forma de covrig. Covrigeii se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Între timp se incinge cuptorul la 220 ° C.

4.       Se umple o tavă,care se introduce în cuptorul fierbinte şi se coc covrigeii timp de 12-15 minute. După ce s-au scos,covrigeii se stropesc cu glazură de sare şi făină (pentru care ingredientele se omogenizează,până se obţine un amestec de consistenţa smântânii) şi se mai introduc în cuptor pentru două minute.

Sfat:Covrigeii rămân mult timp crocanţi dacă se păstrează într-o pungă de pânză sau hârtie,într-un loc uscat.

Citeşte mai multe reţete de brutărie în cartea “Fii brutar la tine acasă!”de Tothne Libor Maria,de la Editura Casa.

0dca9008bb0ba4504af36895c8b037ef jpg jpeg


Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg