Cozonac cu 3 umpluturi. Perfect pentru masa de Paşte

Descoperă cum să prepari un cozonac deosebit, cu 3 umpluturi diferite!
Ai nevoie de
Pentru aluat
-100 g zahăr
-225 ml lapte
-100 g unt
-4 ouă
-500 g făină
-1 cub drojdie proaspătă
-2 pliculeţe zahăr vanilinat
-coaja de la 1 lămâie
-1 praf sare
-1 ou,pentru uns
Pentru umplutura de cacao
-2 albuşuri spumă
-2 linguri cacao
-100 g zahăr
-esenţă de rom
Pentru umplutura de nucă de cocos
-80 g biscuiti digestivi
-200 ml lapte condensat îndulcit
-75 g fulgi de cocos
-25 g unt topit
Pentru umplutura de mac
-300 g mac
-150 ml lapte
-150 g zahăr
-1 pliculeţ zahăr vanilinat
Preparare
Pentru aluat,amesteci zahărul cu laptele călduţ. Topeşti untul şi îl laşi deoparte. Separi albuşurile de gălbenuşuri,baţi spumă albuşurile,iar gălbenuşurile le freci cu sarea. Cerni făina şi freci drojdia proaspătă cu laptele amestecat cu zahărul,apoi le torni în făină,adaugi ouăle şi începi să frămânţi.
După ce aluatul începe să se lege,pui untul,zahărul vanilinat şi coaja de lămâie şi continui să frămânţi încă 15 minute. Acoperi aluatul şi îl laşi la dospit,1 oră. Pentru umpluturi,pui,în boluri separate,ingredientele pentru fiecare şi le amesteci până când obţii o cremă. Împarţi aluatul în 3 bile,apoi le întinzi cu sucitorul.
Aşezi pe fiecare bucată de aluat câte o umplutură,rulezi,apoi le împleteşti şi aşezi cozonacul obţinut într-o tavă tapetată. Mai laşi să dospească,apoi îl ungi cu oul bătut şi îl dai la cuptorul încins,la foc potrivit,până când trece testul cu scobitoarea.
Sursă foto:Profimedia