Cozonac cu rahat

Cozonacii nu sunt greu de făcut, iar dacă ai două-trei ore la dispoziţie este chiar o plăcere, mai ales în timpul coacerii când ţi se umple casa de mirosul lor.
Ai nevoie de
500 g făină
100 g zahăr
4 linguri ulei
75 g unt
2 gălbenuşuri
250 ml lapte
1 praf de sare
20 g drojdie
coaja rasă de la ½ de lămâie
100 g rahat
1 ou,pentru uns
zahăr pudră,pentru decor
Preparare
1. Freci drojdia cu 50 g zahăr,adaugi 100 ml lapte călduţ şi 100 g făină. Laşi maiaua să crească 15-20 de minute. O pui peste restul de făină,încorporezi uleiul,untul topit,gălbenuşurile frecate cu un praf de sare,coaja de lămâie şi laptele în care s-a topit zahărul rămas.
2. Frămânţi până ce aluatul devine elastic şi nu se mai ţine de degete şi-l laşi să crească până îşi dublează volumul.
3. Întinzi aluatul,pui din loc în loc bucăţi de aluat,rulezi şi-l aşezi într-o tavă tapetată.
4. Îl mai laşi să crească 10-15 minute,îl ungi cu ou şi-l dai la cuptor până se rumeneşte. După ce s-a răcorit îl pudrezi cu zahăr.
Sursă foto:Profimedia