Cozonac cu rahat

1 66632 original jpg jpeg

Cozonacii nu sunt greu de făcut, iar dacă ai două-trei ore la dispoziţie este chiar o plăcere, mai ales în timpul coacerii când ţi se umple casa de mirosul lor.

Ai nevoie de

500 g făină

100 g zahăr

4 linguri ulei

75 g unt

2 gălbenuşuri

250 ml lapte

1 praf de sare

20 g drojdie

coaja rasă de la ½ de lămâie

100 g rahat

1 ou,pentru uns

zahăr pudră,pentru decor

Preparare

1. Freci drojdia cu 50 g zahăr,adaugi 100 ml lapte călduţ şi 100 g făină. Laşi maiaua să crească 15-20 de minute. O pui peste restul de făină,încorporezi uleiul,untul topit,gălbenuşurile frecate cu un praf de sare,coaja de lămâie şi laptele în care s-a topit zahărul rămas.

2. Frămânţi până ce aluatul devine elastic şi nu se mai ţine de degete şi-l laşi să crească până îşi dublează volumul.

3. Întinzi aluatul,pui din loc în loc bucăţi de aluat,rulezi şi-l aşezi într-o tavă tapetată.

4. Îl mai laşi să crească 10-15 minute,îl ungi cu ou şi-l dai la cuptor până se rumeneşte. După ce s-a răcorit îl pudrezi cu zahăr.

Sursă foto:Profimedia