Cum faci cea mai delicioasă negresă de post

1 negresa de post jpg jpeg

Ai poftă de ceva dulce în aceste ultime zile din Postul Crăciunului? Poţi prepara pentru tine şi cei dragi o negresă delicioasă, care se face rapid, iar pentru ea ai nevoie de doar câteva ingrediente. Reţeta este una simplă, tradiţională, nu conţine lapte sau ouă.

Reţeta se poate prepara şi în varianta "de dulce" dacă în loc de apă se adaugă lapte. Poţi să-i faci şi un sos de ciocolată, dintr-o tabletă topită la aburi. 

Ingrediente

  • 1/2 cană de ulei
  • 1 cană apă
  • 1 cană zahăr
  • 2 căni făină
  • 2 linguri gem de prune
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguriţe bicarbonat
  • 2 linguri zeamă lămâie
  • nucă măcinată
  • esenţă de rom
  • coaja unei lămâi
  • un praf sare

Citeşte şi: 

Mod de preparare

1. Într-o crăticioara, pune la foc mediu zahărul, apă, gemul şi cacauă, până când se omogenizează şi se topeşte zahărul.

2. După ce stîngi focul, separă 10 linguri din amestecul obţinut şi păstrează-le pentru glazură, scrie retetepractice.ro. 3. Adaugă apoi bicarbonatul, făînă, nuca măcinată, mirodeniile şi praful de sare. Amestecă până obţii o compoziţie omogenă. 4. Tapetează tavă cu foaie de copt sau ulei şi făînă, apoi toarnă compoziţia şi da-o la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, in funcţie de cuptor. 5. Scoate negresă de post de la cuptor, toarnă glazură şi da-o încă 5-6 minute la cuptor.