Cum faci cei mai buni burgeri acasă: Miniburgeri cu sos gorgonzola
Cine poate refuza un burger rumenit şi suculent? Şi e atât de uşor să-i prepari acasă, în combinaţia dorită, cu sosuri şi legume. Iată o reţetă care îi va satisface până şi pe cei mai pretenţioşi.
Ingrediente
Pentru burgeri:
800 g carne tocată vită
1 linguriţă sare
1 praf de piper
1 lingură ulei de măsline
Pentru ceapa caramelizată:
3 cepe mari
1 lingură ulei
1 praf de sare
½ linguriţă zahăr brun
Pentru sos:
200 g brânză gorgonzola
100 ml smântână lichidă
Pentru servit:
8 chifle mici
frunze de rucola sau salata preferată
Cureţi ceapa, o tai julien şi o pui la călit în ulei, cu praful de sare şi cu zahărul brun. O ţii la foc mic, amestecând constant în ea, până ce scade toată zeama şi se caramelizează. O laşi la răcit.
Condimentezi carnea de vită cu sare şi piper, pui uleiul de măsline, omogenizezi şi o ţii 30 de minute la temperatura camerei. Cu mâinile umezite formezi 8 miniburgeri pe care îi rumeneşti pe grătar sau ]n tigaia grill, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Într-o crăticioară torni smântâna lichidă şi adaugi brânza gorgonzola ruptă în bucăţele. O pui la foc mic, până ce dă un clocot şi devine un sos.
Tai chiflele pe jumătate şi asamblezi burgerii, punând în fiecare câte o chiftea, ceapă caramelizată, sos gorgonzola şi frunze din salata preferată.
FOTO Shutterstock