Cum prepari salată caprese acasă

Italia este ţara cu cele mai delicioase mâncăruri, iar una dintre ele este salata caprese, specifică regiunii Campania. Este uşor de preparat, foarte săţioasă şi una dintre cele mai delicioase salate. Iată cum se prepară!
Ai nevoie de:
-3 roşii,tăiate în felii groase-½ de kilogram de brânză mozarella de bivoliţă,tăiată în felii groase-20 de frunze proaspete de busuioc,spălat-1ceaşcă de ulei de măsline-½ de cană de oţet balsamic-¼ de cană de miere-sare şi piper
Citeşte şi:Cum să prepari o salată grecească delicioasă ca la restaurant
Cum se prepară salata caprese: Pasul 1:
Începe să aranjezi pe o farfurie întinsă roşiile şi mozzarella. Pune o felie de roşie şi deasupra ei una de mozzarella şi frunze de busuiocproaspăt între straturi pentru gust,dar şi pentru decor. Continuă mai departe până când le aşezi pe toate. Toarnă uleiul de măsline,sarea şi piperul peste ingrediente.
Pasul 2:
Pune într-o tigaie oţetul balsamic şi mierea. Las-o la foc mic şi amestecă cu o lingură aproximativ 10 minute. O dai deoparte ca să se răcească,apoi tornă sosul obţinut peste salata caprese.