Cum să faci tort de morcovi cu nuci. Secretele reuşitei

Se apropie aniversarea unei personae dragi şi nu ştii cu ce tort s-o mai surprinzi? Nu este cazul să alergi la cofetărie, mai ales dacă îţi doreşti un desert festiv de casă! Îţi arătăm cum să faci un tort de morcovi spectaculos!

image

Indiferent de ocazie sau anotimp, acest tort de morcovi cu nuci va fi de efect şi va aduce momente de bucurie în familia sau cercul tău de prieteni. Află ce anume îţi garantează reuşita!

Rade morcovii cât mai fin

Timpul de coacere pentru acest tort este relativ scurt (doar 35-45 de minute la 350˚). Nu este timp suficient pentru a găti morcovii în cuptor, mai ales când sunt combinaţi cu alte ingrediente. Din acest motiv, morcovii trebuie răzuiți suficient de fin pentru a se omogeniza cu restul de ingrediente, după cum indică Bonappetit.

Evită să adaugi prea mult praf de copt

Tortul de morcovi este pe bază de ulei, mai degrabă decât pe bază de unt. Acest lucru îl menține umed și îl ajută să reziste mai multe zile. Din păcate, înseamnă, de asemenea, că se pierde din puterea de dospire pe care ar aduce-o crema de unt și zahăr. Pentru a evita o prăjitură densă pe bază de ulei, mulți compensează adăugând prea mult praf de copt. Deși acest lucru va rezolva problema dospirii, adaugă o aromă chimică tortului. Pentru a obţine un produs finit pufos şi cu gust plăcut, bate energic ouăle cu zahărul, apoi toarnă treptat uleiul.

Ingrediente

Pentru blat:

3 ouă

150 ml ulei

350 g zahăr

2 lingurițe zahăr vanilat

75 ml de lapte

275 g de făină

1 linguriță praf de copt

2 lingurițe de scorțișoară

1/2 linguriță sare

300 g morcovi raşi

100 g fulgi de cocos

200 g miez de nucă prăjit și tocat

miez de nucă tocat grosier, pentru decor

Pentru umplutură:

100 g unt

200 g zahăr

100 g cremă de brânză

coaja şi zeama de la 2 portocale

Pentru sirop:

500 ml apă

5 linguri de zahăr

Te-ar mai putea interesa: Tort cu fructe de pădure, secretul energiei şi stării tale de bine

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul şi tapetează o tavă rotundă, cu pereţii detaşabili. Mixează ouăle până se albesc. Adaugă zahărul şi zahărul vanilat. După omogenizare, înglobează uleiul şi laptele, separate, turnate în fir subţire, treptat. Cerne făina cu praful de copt, sarea și scorţişoara, apoi amestecă-le. Combină ingredientele uscate cu cele umede. La final, înglobează morcovii, fulgii de nucă de cocos şi miezul de nucă.

Toarnă compoziţia în tava pregătită și dă-o la cuptor până când blatul se rumeneşte. Pentru umplutură, freacă untul cu zahărul, apoi încorporeză crema de brânză, coaja şi sucul de portocală.

Vezi şi: Desert festiv, fără coacere. Tort cu cremă de brânză, frişcă şi caramel

Pentru sirop, pune pe foc mic apa şi zahărul, până când zahărul se topeşte. După ce blatul şi siropul s-au răcit, taie blatul pe jumătate, aşază prima bucată pe un platou şi însiropează.

Întinde o parte din umplutură, în strat uniform. Aşază deasupra a doua bucată de blat, însiropează şi acoperă tortul cu restul de umplutură. Ornează cu miez de nucă tocat grosier.

FOTO: Shutterstock