Cum să pregăteşti cea mai bună şarlotă de ciocolată

1 sarlota cu ciocolata jpg jpeg

Weekendul a sosit, aşa că este timpul să te răsfeţi cu un desert delicios! Dacă în timpul săptămânii ai încercat pe cât posibil să nu pui gura pe dulciuri, sambăta te poţi bucura de o prăjitură savuroasă. Astăzi îţi arătăm cum să pregăteşti şarlotă de ciocolată, desertul ideal de la finalul săptămânii.

Nu trebuie să petreci multe ore în bucătărie ca să pregăteşti ceva bun. Acest desert nu necesită coacere şi nici prea mare bătaie de cap. Ai nevoie doar de câteva ingrediente şi de mult spor. Iată ce trebuie să faci!

(1 tavă/ 1h/ dificultate medie) 

Vei avea nevoie de 

Ingrediente 

  • 1 pachet pişcoturi 
  • 100 ml compot de fructe 

Pentru mousse de cafea 

  • 80 g zahăr 
  • 6 ouă 
  • 300 ml frişcă lichidă 
  • 150 g unt 
  • 20 g cafea instant 
  • 20 g cacao 
  • 5 g gelatină 
  • sare 

Pentru cremă 

  • 150 g frişcă lichidă 
  • 20 g zahăr 
  • 10 g cacao 

Mod de preparare

Pentru mousse, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul şi se deschid la culoare.

Separat, amesteci frişca cu cafeaua, cacaua şi o aşezi pe foc, amestecând constant până se încălzeşte, fără însă să dea în clocot. Torni frişca fierbinte peste crema de ouă şi mixezi energic, apoi pui cratiţa din nou pe foc mic şi amesteci constant până se îngroaşă crema.

Dai deoparte şi laşi la răcorit. Mixezi untul până devine ca o spumă fină, apoi îl încorporezi în crema răcită. La final, adaugi gelatina, preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj, şi albuşurile bătute spumă. 

Pentru cremă, mixezi frişca cu zahărul şi cacaua până când se omogenizează şi se întăreşte. 

Înmoi pişcoturile în compot câteva secunde, apoi aşezi un strat într-o formă de tort cu inel detaşabil. Torni un strat de mousse de cafea, îl nivelezi, apoi aşezi un alt strat de pişcoturi însiropate, un alt strat de mousse, pişcoturi şi continui până când termini mousse-ul. Pui crema în poş şi decorezi şarlota, apoi o dai la rece peste noapte. A doua zi îndepărtezi inelul formei şi decorezi marginile şarlotei cu pişcoturi însiropate. Decorezi după imaginaţie.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png