Cum să pregăteşti cea mai bună şarlotă de ciocolată

1 sarlota cu ciocolata jpg jpeg

Weekendul a sosit, aşa că este timpul să te răsfeţi cu un desert delicios! Dacă în timpul săptămânii ai încercat pe cât posibil să nu pui gura pe dulciuri, sambăta te poţi bucura de o prăjitură savuroasă. Astăzi îţi arătăm cum să pregăteşti şarlotă de ciocolată, desertul ideal de la finalul săptămânii.

Nu trebuie să petreci multe ore în bucătărie ca să pregăteşti ceva bun. Acest desert nu necesită coacere şi nici prea mare bătaie de cap. Ai nevoie doar de câteva ingrediente şi de mult spor. Iată ce trebuie să faci!

(1 tavă/ 1h/ dificultate medie) 

Vei avea nevoie de 

Ingrediente 

  • 1 pachet pişcoturi 
  • 100 ml compot de fructe 

Pentru mousse de cafea 

  • 80 g zahăr 
  • 6 ouă 
  • 300 ml frişcă lichidă 
  • 150 g unt 
  • 20 g cafea instant 
  • 20 g cacao 
  • 5 g gelatină 
  • sare 

Pentru cremă 

  • 150 g frişcă lichidă 
  • 20 g zahăr 
  • 10 g cacao 

Mod de preparare

Pentru mousse, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul şi se deschid la culoare.

Separat, amesteci frişca cu cafeaua, cacaua şi o aşezi pe foc, amestecând constant până se încălzeşte, fără însă să dea în clocot. Torni frişca fierbinte peste crema de ouă şi mixezi energic, apoi pui cratiţa din nou pe foc mic şi amesteci constant până se îngroaşă crema.

Dai deoparte şi laşi la răcorit. Mixezi untul până devine ca o spumă fină, apoi îl încorporezi în crema răcită. La final, adaugi gelatina, preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj, şi albuşurile bătute spumă. 

Pentru cremă, mixezi frişca cu zahărul şi cacaua până când se omogenizează şi se întăreşte. 

Înmoi pişcoturile în compot câteva secunde, apoi aşezi un strat într-o formă de tort cu inel detaşabil. Torni un strat de mousse de cafea, îl nivelezi, apoi aşezi un alt strat de pişcoturi însiropate, un alt strat de mousse, pişcoturi şi continui până când termini mousse-ul. Pui crema în poş şi decorezi şarlota, apoi o dai la rece peste noapte. A doua zi îndepărtezi inelul formei şi decorezi marginile şarlotei cu pişcoturi însiropate. Decorezi după imaginaţie.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

clickpentrufemei ro jpg
Terina cu pui si fistic  Shutterstock 162327497 jpg
Imagine 1 jpg
b4f449a1 3fec dce4 0404 342eafa320a8 jpg
Cheesecake cu piersici  Sursa foto shutterstock 2277949559 jpg
Frittata cu peste  Sursa foto shutterstock 1911600289 jpg
woman using toilet morning jpg
Portocalopita  Sursa foto shutterstock 1162682032 jpg
clickpentrufemei ro varianta2 (1) jpg
Cum transformi mireasma casei tale Descopera beneficiile unui difuzor de uleiuri esentiale jpg
dupa epilare 1575985111 jpg
Panini cu sunca  Sursa foto shutterstock 683845921 jpg
Parfe de pepene rosu  Sursa foto shutterstock 568587580 jpg
10 11 shutterstock 448835689 jpg
Dovlecei umpluti  Sursa foto shutterstock 1789001060 jpg
Inghetata cu fistic si nuci  Sursa foto shutterstock 2028260711 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Foto comunicat proiectprobono MDV jpeg
Salata de creveti  Sursa foto shutterstock 2453670855 jpg
portrait newborn hold palms jpg