Cum să pregăteşti cea mai bună şarlotă de ciocolată

1 sarlota cu ciocolata jpg jpeg

Weekendul a sosit, aşa că este timpul să te răsfeţi cu un desert delicios! Dacă în timpul săptămânii ai încercat pe cât posibil să nu pui gura pe dulciuri, sambăta te poţi bucura de o prăjitură savuroasă. Astăzi îţi arătăm cum să pregăteşti şarlotă de ciocolată, desertul ideal de la finalul săptămânii.

Nu trebuie să petreci multe ore în bucătărie ca să pregăteşti ceva bun. Acest desert nu necesită coacere şi nici prea mare bătaie de cap. Ai nevoie doar de câteva ingrediente şi de mult spor. Iată ce trebuie să faci!

(1 tavă/ 1h/ dificultate medie) 

Vei avea nevoie de 

Ingrediente 

  • 1 pachet pişcoturi 
  • 100 ml compot de fructe 

Pentru mousse de cafea 

  • 80 g zahăr 
  • 6 ouă 
  • 300 ml frişcă lichidă 
  • 150 g unt 
  • 20 g cafea instant 
  • 20 g cacao 
  • 5 g gelatină 
  • sare 

Pentru cremă 

  • 150 g frişcă lichidă 
  • 20 g zahăr 
  • 10 g cacao 

Mod de preparare

Pentru mousse, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul şi se deschid la culoare.

Separat, amesteci frişca cu cafeaua, cacaua şi o aşezi pe foc, amestecând constant până se încălzeşte, fără însă să dea în clocot. Torni frişca fierbinte peste crema de ouă şi mixezi energic, apoi pui cratiţa din nou pe foc mic şi amesteci constant până se îngroaşă crema.

Dai deoparte şi laşi la răcorit. Mixezi untul până devine ca o spumă fină, apoi îl încorporezi în crema răcită. La final, adaugi gelatina, preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj, şi albuşurile bătute spumă. 

Pentru cremă, mixezi frişca cu zahărul şi cacaua până când se omogenizează şi se întăreşte. 

Înmoi pişcoturile în compot câteva secunde, apoi aşezi un strat într-o formă de tort cu inel detaşabil. Torni un strat de mousse de cafea, îl nivelezi, apoi aşezi un alt strat de pişcoturi însiropate, un alt strat de mousse, pişcoturi şi continui până când termini mousse-ul. Pui crema în poş şi decorezi şarlota, apoi o dai la rece peste noapte. A doua zi îndepărtezi inelul formei şi decorezi marginile şarlotei cu pişcoturi însiropate. Decorezi după imaginaţie.

Sursă foto: Shutterstock